Atari selger Driver til Ubisoft

Atari er fremdeles i pengenød, og har nå solgt sin Driver-franchise til Ubisoft for 150 millioner kroner.

De siste Driver-spillene har ikke blitt særlig godt mottatt i pressen eller blant publikum generelt. Nå ser ikke Atari noe behov for å holde på franchisen lenger, og selger den til Ubisoft for 24 millioner dollar (omtrent 150 millioner norske kroner).

I følge pressemeldingen fra Atari vil det meste av materialet og samtlige ansatte hos utviklerne av Driver-serien nå eies av Ubisoft. Atari forebeholder seg retten til alle inntekter i forbindelse med Driver-serien i ytterligere tre måneder, med unntak av den siste utgivelsen – Driver: Parallell Lines – som Atari ønsker utbytte av ut året.

– Vi vil fokusere på et utvalg franchiser for å sørge for at disse gir et best mulig inntrykk hos kundene, og styrker aksjonærenes verdier, forteller Bruno Bonnell, administrerende direktør i Atari.

For Atari er Test Drive Unlimited en av høstens aller største satsninger, og et produkt de vil bruke svært mye ressurser på. Spillet er annonsert med en Xbox 360-utgivelse i september, og versjoner for PC, PlayStation 2 og PSP i oktober.

Ubisoft er i følge GameSpot storfornøyd med kjøpet:

– Vi er begeistret over dette oppkjøpet, som gjør det mulig for oss å legge til en prestisjebetont tittel i vår katalog, og samtidig bevege oss inn i bilspillsegmentet, et av de viktigste områdene i spillindustrien, forteller Yves Guillemot, administrerende direktør i Ubisoft.

Både Driv3r og Driver: Parallell Lines har solgt meget bra til tross for svært dårlige kritikker, og en film basert på spillserien er også underveis.

Siste fra forsiden