Baja-racing på Wii

Det er nå klart at bilspillene Baja Mania og Baja Destruction også kommer til Wii.

For en stund siden kunngjorde den britiske utgiveren Conspiracy Entertainment at de ville gi ut to bilspill fra Broadsword Interactive. Disse spillene var begge sentrert rundt baja-racing, og skulle komme til PS2. Nå forteller nettstedet Eurogamer at spillene også kommer til Wii. Lanseringen til begge plattformer vil finne sted i løpet av første kvartal neste år.

Baja Mania kommer totalt med ni typer kjøretøyer - tre "buggy"-er (offroadkjøretøyer med fire hjul), tre "cat"-er (med seks hjul) og tre "truck"-er (med hele åtte hjul). Hvert av disse kommer igjen i tre ulike versjoner. Spillerne må ta disse kjøretøyene ut i omfattende løyper store og åpne omgivelser (på totalt over fire hundre kvadratkilometer), hvor opp til 15 motstandere venter.

Baja Destruction kommer med mye av det samme, men her droppes mye av realismen til fordel for et gameplay der våpen og ødeleggelse står i sentrum. Som Baja Mania får vi totalt ni typer kjøretøyer (i de samme klassene som før) og omtrent fire hundre kvadratkilometer med spillområde, men her får vi også to typer våpen og skarp ordre om å kvitte oss med motstanderne før de gjør det samme med oss.

Wii-utgavene av disse to spillene får selvsagt et kontrollsystem som utnytter seg av den unike kontrolleren, hvor du må holde den litt som et ratt, og lene den til sidene for å svinge (det kan se ut som systemet minner om det vi finner i Excite Truck).

Siste fra forsiden