Baldur's Gate 3 Xbox

Baldur's Gate 3 er nå ute til Xbox-konsollene

Baldur's Gate 3.
Larianb Studios

TLDR

  • Baldur's Gate 3, som nylig vant årets spill under The Game Awards, er nå tilgjengelig på Xbox-konsoller.
  • Spillet, som tidligere bare har vært tilgjengelig på PC og PlayStation 5, har møtt noen utfordringer i å fungere optimalt på Xbox, spesielt i flerspillersmodus på Xbox Series S.
  • Spillet har mottatt positive anmeldelser fra kritikere og spillere verden rundt, ansett som et av de beste spillene noensinne.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Etter å ha høstet gode anmeldelser og prisen for årets spill under The Game Awards natt til fredag, har Baldur's Gate 3 nå kommet til Xbox-konsoller.

Spillet har siden lanseringen i høst kun vært å finne på PC og PlayStation 5. Etter nattens plutselige slipp er det nå også ute til Xbox Series X og S.

Lemper på krav

Utviklerne i Larian Studios har lenge pekt på vansker med å få spillet til å fungere optimalt på Xbox. Først og fremst skyldes det at Xbox Series S, som er hakket mindre kraftig enn stroebror Xbox Series X, har slitt med å takle spillet i flerspillersmodusen der skjermen deles i to.

Microsoft har egentlig rettningslinjer som tilsier at de versjonene til Xbox Series X og S skal være like, men lempet på kravet tidligere i år. Xbox Series S-versjonen støtter nemlig ikke lokal flerspilling med splittet skjerm.

Baldur's Gate 3 har imponert spillere og anmeldere over hele verden, og hos både Opencritic og Metacritic sitter det som et av tidenes beste spill. Vår egen Øystein Furevik var blant de som lot seg imponere.

– Baldur's Gate 3 er et stort, omfattende og nydelig rollespill. Det er et av de beste spillene jeg har spilt på mange år, og det har egenhendig gitt meg lyst til å spille alt som er å oppdrive av isometriske rollespill, konkluderte han i vår anmeldelse.

Her finner du alle nyhetene fra The Game Awards »

Siste fra forsiden