Bare PS3 får Joker

Sony sikrer seg den kjente klovnen i Batman: Arkham Asylum.

Det lovende Batman: Arkham Asylum ser ut til å gi et mer voldelig og mørkt bilde av Gotham City. Spillet, som utvikles av Rocksteady Studios, er først og fremst basert på de kjente tegneseriene av flaggermusmannen, men henter også inspirasjon fra filmene.

Heath Ledger som Jokeren.

The Joker, eller Jokeren har tradisjonelt vært den mest respekterte og kanskje fryktede skurken i universet, hans sinn har for lengst krysset grensen mellom galskap og genialitet. I filmene har også den særdeles lite latterlige klovnen hatt et sterkt preg, Jack Nicholson sin tolkning av rollen stårt høyt i kurs blant tilhengerne. Men det var med den siste Batman-filmen, The Dark Knight, at Jokeren stjal showet. Avdøde Heath Ledgers Joker var i manges øyne den virkelige hovedpersonen i filmen, Batman selv ble nærmest skjøvet til siden. I ettertid er Jokeren nærmest blitt et popikon.

Derfor har nok Sony gjort meget lurt i å alene sikre seg Jokeren som spillbar karakter. Etter at hovedhistorien til spillet er ferdig, er det mulig for PS3-eierne å spille utvalgte utfordringer på nytt, men denne gangen som den legendariske klovnen. Markedsført riktig er denne ganske utspekulerte eksklusiven garantert å ha en innvirkning på salget. Hvordan Sony har sikret seg Jokeren er ikke kjent, men det tyder på at produsenten har åpnet lommeboka i den rene Microsoft-stil.

Kan Microsoft klare å svare med en enda mer forlokkende eksklusivt innhold, eller vil denne eksklusiven vise seg å være en stor joker for Sony i konsollkrigen?

(Kilde: 1up)

Siste fra forsiden