Mavericks: Proving Grounds - kansellert

Battle royale-spillet med 1000 samtidige spillere er kansellert

Mavericks: Proving Grounds-utvikleren gikk tom for penger.

Automaton Games

Det svært ambisiøse battle royale-spillet Mavericks: Proving Grounds er kansellert. Det melder utvikler Automaton via sine nettsider.

Mavericks begynre alfatesting for en uke siden, men nå er spillet kansellert. (Video: Automaton Games)

Spillet som lovet kamper med opptil 1000 samtidige spillere, rakk bare akkurat å begynne alfatesting. En fersk oppdatering og testfase ble rullet ut for en knapp uke siden, og meldingen om kanselleringen kommer dermed trolig som en overraskelse på spillets fans.

Som Automaton forteller er det en mangel på penger som tvang frem beslutningen om å stoppe arbeidet. Utvikleren jobber nå med å få reddet sitt andre spill, Deceit, men for Mavericks er det over og ut.

Ambisiøst prosjekt

Mavericks: Proving Grounds ble opprinnelig kunngjort i 2017, den gang under navnet Project X. En battle royale-opplevelse med ti ganger så mange samtidige spillere som PUBG og Fortnite fikk raskt oppmerksomhet, og spillet skiltet med et langt rikere detaljnivå enn sine konkurrenter.

Det hele skulle muliggjøres med SpatialOS, en løsning som bruker nettskyen til å koble sammen flere servere til én stor server. Hvordan opplegget ville fungere fikk fans som nevnt små smakebiter på, men det endelige produktet vil nå aldri se dagens lys.

DayZ kommer snart med sin egen battle royale-variant.
Spillere kan melde seg på til alfatesting nå »

Siste fra forsiden