Bekymret over DVD-format på Xbox 360

Sjefen for utviklerstudioet bak Dead or Alive 4 uttrykker bekymring for valget av DVD-format på Xbox 360.

Skal vi tro Team Ninja-sjefen Tononobu Itagaki, vil DVD-diskene til Xbox 360 ha for liten kapasitet for utviklere som ønsker å fortsette med ferdigrendrede animasjonssekvenser i spill.

- Skjermoppløsningen for spill til Xbox 360 vil være HD-format, så ferdigrendrede filmer vil ta stor plass, forteller Itagaki til det japanske spillmagasinet Famitsu. Han forklarer videre at en HD-versjon av E3-traileren av Dead or Alive 4 vil ta opp mot 2 GB, og da er det kun 7 GB igjen på DVD-en for resten av spillet.

Itagaki forteller at de ble sjokkert når de fikk vite hvilket format Microsoft valgte å gå for, og mener det skaper store problemer for dem. Alt tyder nå på at de vil utnytte DVD-ens kapasitet til det fulle, men han skulle ønske den var mye større. Til sammenligning vil Blue-ray-diskene til PlayStation 3 romme 25 GB.

Han forklarer også om diverse problemer med selve utviklingen på en Xbox 360-maskin, og refererer til utfordringer ved å programmere på en maskin med flere kjerner. Men når alt kommer til alt ser det likevel ut som de får til det de ønsker.

- Programmererne våre har det gøy når de leker seg med maskinen. De svinger seg rundt alle prosessorkjernene, og lager et spill som viser hvilke krefter en Xbox 360 har, forteller han.

For mer informasjon om Dead or Alive 4 anbefaler vi gjennomlesning av vårt intervju med Tononobu Itagaki på årets E3-messe.

Siste fra forsiden