Blogg

Bergsala hindrer Nintendo-import

Bergsala, den nordiske Nintendo-distributøren, vil nå hindre entusiaster i å få tak i importerte spill.

Alle vet at Nintendo er uforskammet trege til å lansere spill i Europa. Ofte må vi vente månedsvis på å få samme produkt som USA. Nettbutikken Spider-Man har i lang tid importert et lite antall spill, slik at spesielt interesserte slapp den unødvendige ventetiden. Nå har Bergsala brukt tid og krefter på å stoppe denne virksomheten.

Det kan hende Bergsala har sitt på det tørre, rent juridisk. Det bryr jeg meg imidlertid fint lite om. Dette er et klassisk eksempel på god, gammeldags grådighet. Bergsala har rettighetene til å distribuere Nintendo-produktene her, og bruker makten som følger med stillingen til å kvele et lite tiltak som har gledet mange av oss. Ikke bare har den gledet oss, den har ganske sikkert ført til økt blest kring en rekke spill.

Phoenix Wright for DS er ute i USA nå.

De vil selvsagt beskytte investeringene sine, men på samme tid vil jeg påberope meg retten til å beskytte min investering. Jeg kjøpte ikke en Nintendo DS for å leve en halv spillgenerasjon på etterskudd. Jeg er ikke interessert i å sitte på gjerdet og dingle med beina, hele tiden ventende på noe som for lengst er ferdig. Når Bergsala ikke kan gi meg det jeg er interessert i, så er jeg takknemlig om andre gjør det. Hvis dette skulle bli et stort økonomisk problem kan du være helt sikker på at Nintendo ville gjort en større innsats for å tilfredsstille Europa. Når Bergsala knebler Spider-Man er det dessverre med på å demme opp for en slik prosess, og gjøre det vanskeligere for oss å vise hva vi virkelig mener. Vi vil ha oppmerksomhet. Vi fortjener oppmerksomhet.

Vi har vært tålmodige, vi har ventet i det vide og det brede, men er det dermed sagt at Nintendo skal få fortsette å nedprioritere Europa i samme dur? Jeg synes ikke det. I den sammenheng er det spennende å se på hva Microsoft gjør med Xbox 360. Ikke bare lanserer de konsollen til tilnærmet samme tidspunkt over hele verden, de har lovt oss at de i all hovedsak skal følge samme modell med spillene. Europa er viktig. Vi må ikke tro noe annet. Høylytte protester har ikke hjulpet, men det er lov å håpe på at Microsoft nå legger lista for de andre. Microsoft klarer det, skal Nintendo virkelig være dårligere? Det holder ikke å skylde på oversettelser til tysk og fransk lenger.

Dagens situasjon er trist, og stiller verken Nintendo eller Bergsala i et godt lys. Ikke tror jeg de tjener et rødt øre på det heller. Men fortvil ikke, Spider-Man solgte ikke med tap. På den andre siden av dammen kan fort nye DS-spill gå for under tohundrelappen. Det er ofte fullt mulig å importere slike uten å ende opp på en pris som overskrider hva spillet kommer til å koste her, om et halvt år. Det finnes ikke noe holdbart argument for at du skal vente, så hva venter du på?

Siste fra forsiden