Oblivion - Fallout 3

Bethesda jobbet med Oblivion- og Fallout 3-nyversjoner før oppkjøpet

Lekkasje avslørte også planer om Dishonored 3 og et nytt Doom.

Bethesda

Tilbake i 2020 puslet Bethesda med nyversjoner av blant annet The Elder Scrolls IV: Oblivion og Fallout 3. Det kom frem i den store Microsoft-lekkasjen fra rettssaken mellom Microsoft og FTC (via The Verge).

I en presentasjon datert juli 2020 listet Microsoft opp flere prosjekter som ville innlemmes i Xbox-familien gjennom det den gang forestående kjøpet av Bethesda-eier Zenimax.

Fallout 3.
Bethesda

The Elder Scrolls IV: Oblivion-oppussingen skulle lanseres i løpet av regnskapsåret 2022, etterfulgt av Fallout 3-nyversjonen i 2024.

Ellers nevnte presentasjonen et nytt Doom-spill, kalt Doom Year Zero, med planlagt lansering i 2023, samt en oppfølger til Ghostwire: Tokyo og Dishonored 3 i 2024. Andre påbegynte prosjekter inkluderte spill med kodenavn som Project Platinum, Project Kestrel, Project Platinum og Licensed IP Game.

Alt dette var selvfølgelig før oppkjøpet og store deler av en global pandemi. Hvilke prosjekter Microsoft og Bethesda har holdt på er uvisst, og slippdatoene kan vi i hvert fall ikke stole på. For eksempel står både Starfield og Redfall oppført med lansering i 2021, noe som ikke skjedde før i år.

Xbox-sjef Phil Spencer kommenterte tirsdag at informasjon avslørt i lekkasjen er gammel, og at mye har endret seg siden den gang. Hva det betyr for spillene på denne lista gjenstår å se.

LES OGSÅ: Ingen Elder Scrolls VI på PlayStation »

Siste fra forsiden