The Elder Scrolls VI - PlayStation 5

The Elder Scrolls VI kommer ikke til PlayStation 5 og slippes tidligst 2026

Avslørt i nye dokumenter fra FTC-rettssaken.

Bethesda

Rettssaken mellom Microsoft og det amerikanske konkurransetilsynet FTC har avdekket en haug med intern kommunikasjon hos Xbox-makeren. Nå har en ny runde med dokumenter blitt offentliggjort, med blant annet en kikk på lanseringsplanene for The Elder Scrolls VI.

Dokumentet, som The Verge har gravd frem, inkluderer en tabell med flere spill Microsoft sikret seg gjennom Bethesda-oppkjøpet i 2020.

Sist på listen er The Elder Scrolls VI, med Xbox og PC oppført som tilgjengelige plattformer og et rød kryss på spørsmål om spillet kommer til PlayStation. Dette er i tråd med Microsofts tilnærming til konsolleksklusivitet for andre Bethesda-spill, som Starfield og Redfall.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Hva dato angår skriver Microsoft at denne enda ikke er bekreftet, men at lansering er forventet i 2026 eller senere.

The Elder Scrolls VI kommer dermed tidligst åtte år etter Bethesda først kunngjorde spillet. Spillsjef Todd Howard har tidligere sagt at han lurer på om kunngjøringen kom for tidlig, ettersom utvikleren fortsatt har fullt fokus på Starfield.

Arbeidet med det neste innslaget i rollespillserien er for øvrig offisielt i gang. Mesteparten av Bethesdas ressurser er opptatt med Starfield, men et lite team har tatt fatt på The Elder Scrolls VI.

LES OGSÅ: Starfield får DLSS-støtte og spiseknapp »

Siste fra forsiden