Wyrdsong

Bethesda- og Obsidian-veteraner kunngjorde dystert rollespill

Wyrdsong er det neste fra utviklere bak Fallout, Skyrim og The Outer Worlds.

En gjeng med utviklere fra Bethesda, Obsidian og BioWare har gått sammen for å danne det nye studioet Something Wicked Games. Tirsdag dro teamet sløret av sitt første spillprosjekt, kalt Wyrdsong.

Wyrdsong.
Something Wicked Games

Som utvikleren forteller er det snakk om et svært rollespill, under ledelse av Jeff Gardiner. Studiosjefen har 15 års fartstid hos Bethesda, der han blant annet jobbet med Skyrim og flere Fallout-spill.

Hvordan denne erfaringen – samt erfaringen fra utviklere som har jobbet med Dragon Age: Inquisition og The Outer Worlds – videreføres i Wyrdsong gjenstår imidlertid å se. Something Wicked viste nemlig ikke stort annet enn en konsepttegning under tirsdagens avduking, og det er enda tidlig i utviklingsfasen.

Handlingen foregår i en verden inspirert av Portugal i middelalderen. Her skal spillere utforske mystiske hendelser, med et snev av Lovecraft-tematikk. Hvilken retning historien tar blir opp til spilleren selv, med mye fokus på valg og konsekvenser.

Wyrdsong har ikke fått noen slippdato, og detaljer om plattformer er heller ikke avslørt. Spillet utvikles i Unreal Engine 5.

LES OGSÅ: Atlas Fallen ser ut som God of War i ørkenen, men med co-op »

Siste fra forsiden