Bevegelseskontroll for PC

Folkene bak Kinect-teknologien jobber med et prosjekt for Asus.

Teknologien bak Microsofts Kinect-system stammer fra israelske PrimeSense, som nå har kunngjort at de jobber med et lignende system for PC. Dette heter Wavi Xtion, og utvikles for Asus.

Wavi Xtion lar deg surfe på nettet og kontrollere spill og multimedieinnhold uten andre kontrollere enn kroppen din. På samme måte som Kinect bruker det et kamerasystem for å lese bevegelsene dine i et tredimensjonalt rom.

PR-materiell fra Asus.

Meningen med systemet er å flytte PC-bruken fra kontoret til stua. Selve datamaskinen kan stå opp til 25 meter unna, og kontrolleres «lag-fritt» ved hjelp av en trådløs kobling mellom to bokser (en for PC-en og en for TV-en). Men selve kontrolleren selges også separat, slik at den kan kobles til PC-en din som et ordinært webkamera.

Selskapet vil også lansere en omfattende løsning for utviklere som ønsker å lage programmer og spill for systemet, og denne dukker opp allerede i februar. Utvilsomt en spennende nyhet, med tanke på at vi allerede har sett fantasifulle PC-kodere komme opp med de utroligste ting ved hjelp av Kinect, som offisielt ikke er støttet på PC.

Det planlegges også å lansere en egen onlinebutikk for systemet, hvor slike spill og applikasjoner kan selges.

Wavi Xtion skal demonstreres på årets Consumer Electronic Show i Las Vegas, som starter denne uken. Systemet skal lanseres i løpet av årets andre kvartal.

Siste fra forsiden