BioWare og Obsidian Entertainment vil samarbeide

BioWare, utviklerne av rollespillene Baldur's Gate, Neverwinter Nights og Star Wars: Knights of the Old Republic ønsker å utvide produksjonsomfanget ved å gå inn i samarbeid med de nye spillutviklerne Obsidian Entertainment.

Med-direktør Greg Zeschuk hos BioWare kan fortelle at firmaet i dag har flere attraktive muligheter liggende foran seg enn de er i stand til å benytte seg av hvis de samtidig skal opprettholde kvaliteten på produktene sine. De er derfor interessert i å samarbeide med utviklere som har evne og vilje til å viderutvikle BioWares varemerker i tråd med kvalitetskravene. På den måten kan BioWare selv ta fatt på de nye prosjektideene, hvis innhold fortsatt er ukjent.

Direktør Feargus Urquhart hos Obsidian legger vekt på at et samarbeid med BioWare gir firmaet muligheten til å utvikle prosjekter fundert på etablerte navn, med velprøvd teknologi, og lojalitet fra spillserienes tilhengere. "Dette er en utmerket mulighet for et nytt spillstudio som oss, som er ute etter å få umiddelbart innpass på markedet," sier han i en pressemelding.

Siste fra forsiden