Bioware vurderer Wii og PSP

Rollespillskaper utforsker nye territorier

Mass Effect-skaper Bioware ser på mulighetene for å utvikle spill til flere konsoller.

Bioware er en av de aller største stjernene på den vestlige rollespillhimmelen. De har tradisjonelt sett vært et selskap som har favorisert PC-en, med titler som Baldur’s Gate og Neverwinter Nights bak seg.

I de senere år har den canadiske utvikleren gradvis tatt steget mot konsollene, nærmere bestemt Xbox. Spill som Jade Empire, Star Wars: Knights of the Old Republic og Mass Effect tyder på at det er konsollene som er deres nye lekestue.

Skjerbilde fra Mass Effect.

Nå ser Bioware på mulighetene for å utvikle til flere typer konsoller, noe som gjør at de eventuelt vil lage spill til alt utenom Playstation 3:

– Som selskap ser i ser på Wii og Playstation Portable, men vi har ikke bestemt eller annonsert noe. Vi ønsker å utvide vår portefølje med flere forskjellige spilltyper, sier Biowares Mark Darrah til Gamasutra.

Mark Darrah er sjef på Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood-prosjektet, som er det første DS-spillet fra Bioware. Spillet kommer ut i september, og markerer at utvikleren har lyst til å prøve seg på andre plattformer enn PC og Xbox 360.

Bioware ble i oktober i fjor kjøpt opp av Electronic Arts, og hvis man ser på markedsstrategien til gigantkonsernet, trenger man ikke tenke langt for å skjønne at det er i deres interesse at spillene gis ut på så mange konsoller som mulig. Så, Playstation 3 snart?

Siste fra forsiden