Ble forsøkskaniner med Alan Wake

Australske gamere ble revet ut av senga midt på natta og koblet opp til målemaskiner.

Alan Wake har allerede gitt anmeldere verden over buksevann, inkludert vår egen anmelder . Spillet ventes i butikkene i dag, men et par australske gamere har vært heldige nok til å få spille grøsseren før den slippes i butikkene.

Det var likevel en ganske stor hake knyttet til denne avtalen. De utvalgte fikk nemlig ikke spille det skremmende spillet hjemme i sin egen stue, men fikk bind over øyene og ble kjørt langt ut i ødemarka midt på natta.

I et visstnok hjemsøkt kompleks skulle stakkarene kobles opp til ulike maskiner og spille Alan Wake. Som om spillet ikke er skummelt nok hjemme, midt på dagen og med alt lys skrudd på.

Underveis i spillinga brukte en rekke vitenskapsmenn disse maskinene til å måle først og fremst hjerterate, for å prøve å fastslå nøyaktig hvor skummelt dette spillet er. Dette var jo egentlig et kortvarig PR-stunt, så forskerne har ikke kommet frem til noen håndfaste tall. Men målingene viser tydelig at spillet har forårsaket «arousal», eller opprømthet i forsøkspersonene.

Australierne ble filmet mens de spilte, og disse filmene kan ses på prosjektets hjemmeside, der ligger det også en rekke bilder som viser det skremmende, nedlagte komplekset.

(Kilde: Kotaku)

Les også:Anmeldelse av Alan Wake
Les også:Endelig kommer Alan Wake
Les også:Alan waker våkner opp


Siste fra forsiden