Ble lovet «noe som forandrer livet» av Molyneux – fikk nada

Vinneren av Curiosity hedres likevel, men av et annet spillstudio.

Bryan henderson hedres likevel.
Devolver Digital

Onsdag slapp Eurogamer et langt intervju med mannen som ble vinneren den mye omtalte Curiosity-kampanjen ledet an av spillutvikler Peter Molyneux og studioet 22Cans.

Det viser seg at 20 år gamle Bryan Henderson ikke har fått noe i nærheten av det, selv om han ble lovet en rolle som gud i studioets spill, Godus, samt en del av inntektene fra spillet. Alt han fikk var en – etter beskrivelsen i intervjuet å dømme – trist tur til 22Cans-studioet.

Hedres

Nå har et annet studio plukket opp tråden der 22Cans slapp. Utgiverhuset Devolver Digital har tatt kontakt med både Henderson og et av sine spillstudio, Roll7 for å få på plass noe. Dette melder Eurogamer.

– Vi hadde fulgt historien en stund, Eurogamers artikkel var helt klart en del av det. Vi så ting på sosiale media, og det fikk oss til å føle medynk for Bryan, så vi tok kontakt på Twitter for å snakke om en ide vi hadde med Roll7. Alt skjedde på noe få timer, sier Devolver Digitals Nigel Lowrie.

Som du kan se i videoen nederst i artikkelen har ikke Roll7 ligget på latsida. I deres kommende spill Not a Hero får Henderson sin helt egen figur dedisert til seg. Spillet er et sideskrollende skytespill der man må dra nytte av dekning for å komme seg gjennom brettene.

Riktig nok blir ikke Henderson gud i spillet, men har etter videoen å dømme krefter som tilsir at han ikke er langt unna gudestatus. Dessverre blir han neppe spillbar.

– Verdenen i Not a Hero er en gudsløs plass, det skal være sikkert, men figuren BunnyLord – en antropomorfisk kanin som ønsker å bli ordfører – er ikke langt unna. Roll7 skal plassere Bryan i et slags lager der BunnyLord lagrer sine undersåtter. For øyeblikket kun som en ikke-spillbar figur. Det er ikke akkurat det samme som å bli gud, men det er det nærmeste vi kommer, forteller Lowrie til Polygon.

Tidligere denne uken skrev vi om hvordan 22Cans-spillet sliter.
Peter Molyneux' Godus klarer ikke å levere det som ble lovet »

Introducing: Bryan Henderson. (Video: Devolver Digital)

Siste fra forsiden