Curiosity-eksperimentet til Molyneux er ferdig

18-årig skotte blir gud i et kommende spill fra 22Cans.

Siden november har spillere verden over jobbet sammen om å hakke seg gjennom en virtuell kube bestående av 326 forskjellige lag, for å finne ut av hva som er i midten. Samarbeidsprosjektet Curiosity: What's Inside the Cube fra 22Cans og Peter Molyneux ble avsluttet i går og den store, «livsforandrende hemmeligheten» om hva som skjuler seg i kuben er omsider avslørt.

Tusenvis av mennesker deltok i Curiousity.
Konseptbilde fra Godus.
En smakebit på den visuelle stilen i det neste gudespillet fra Peter Molyneux.

Måtte Henderson være med deg

Premien ble først avdekket i en privat video som bare den 18-år gamle vinneren Brian Henderson hadde tilgang til, men filmen ble raskt lagt ut på YouTube slik at alle kunne ta del i hemmeligheten.

– Etter at 25 milliarder «cublets» (fargede piksler, journ. anm.) har blitt fjernet på 150 dager, etter at fire millioner mennesker har lastet ned spillet til diverse enheter, har vi kommet til slutten, forteller Peter Molyneux i videoen.

Bransjeveteranen legger til:

– Hvordan kan noe være verdt alt det arbeidet? Det må være mer meningsfullt enn penger eller et livsstilsråd. Det som er i midten av kuben er noe kun vi kan innvilge. Det er evnen til å være en digital gud.

Hendersons forestående digitale guddom er knyttet til Molyneux og 22Cans' neste spill, Godus. Spillet oppnådde Kickstarter-suksess i desember, og er et forsøk på å sprøyte nytt liv i gudespill-sjangeren.

I Godus inntar du rollen som gud for en liten verden og bestemmer selv hvordan du skal behandle dine tilbedende. Henderson, derimot, får være guden til alle de som spiller Godus.

Sterke reaksjoner

Vinneren har i et intervju med Wired fortalt at han kun hadde spilt spillet i en time før han vant.

Reaksjonene rundt den store avsløringen har ikke latt vente på seg, og de som støttet Godus gjennom Kickstarter har begynt å kreve svar på hva dette innebærer:

Les også
Alpha Centauri får åndelig oppfølger

– Jeg hadde ikke bidratt med penger til dette prosjektet om jeg visste at en tilfeldig tenåring kom til å kontrollere spillet. Jeg bidro til et spill skapt av spilldesignere, ikke et lotteri for et eksperiment utformet av en komité, skriver en bruker i Godus' kommentarfelt.

Per dags dato vet Henderson selv like lite som brukerne av Godus. Han lovet likevel å holde folk oppdatert så snart han vet noe mer om sin medvirkning i Godus.

Les også: Peter Molyneux vil gjenskape gudsjangeren
Les også: Kan du overleve blant dinosaurene?

Se hele avsløringsvideoen her:

Filmen som vinneren fikk se.

Siste fra forsiden