Bli kaptein på ditt eget luftskip

– Baldur's Gate møter Pirates i en «steampunk»-verden.

That Brain er en ung, svensk indie-utvikler bestående av veteraner fra LittleBigPlanet-studioet Media Molecule og den nå nedlagte utvikleren Grin. Deres første spill heter 20,000 Leagues Above the Clouds.

Handel og piratvirksomhet

Spillet minner tilsynelatende litt om klassiske Sid Meier's Pirates, men bytter Karibien ut med en Steampunk-verden bestående av svevende øyer høyt over skyene. Du får rollen som kapteinen på et luftskip, og må prøve å tjene deg rik via handel, innsamling av ressurser, oppdrag eller piratvirksomhet.

Du begynner høyt over skyene, i relativt trygge miljøer. Jo lenger ned du kommer, jo farligere blir omgivelsene, men belønningene øker også. Underveis vil du treffe mange andre figurer som deler informasjon med deg eller kan hjelpe deg på ulike måter.

Utviklerne selv beskriver spillet som «Baldur's Gate møter Pirates», og forteller at de også har hentet inspirasjon fra anerkjente Studio Ghibli for den visuelle presentasjonen.

Ned med piratene.

Spillet utvikles først og fremst for PC-plattformene, og det ser ut som utviklerne ønsker å la spillerne selv velge hvor mye de ønsker å betale for det. De vet ikke når det kommer til å bli ferdig, men de planlegger å gi interesserte spillere tilgang på alfa- og betaversjoner før lansering.

Konseptet minner forøvrig litt om det vi finner i et annet kommende indie-spill, nemlig Sunless Sea. Der foregår imidlertid handlingen på en massiv underjordisk sjø, med Cthulhu-aktige elementer.

Siste fra forsiden