Intervju

Denise Anfinnsen, daglig leder i ProUnite E-sport

Bli kjent med CS:GO-seriemesterens nye daglige leder

Denise Anfinnsen mener ProUnite og Apeks begge drar nytte av samarbeidet. – Ved å samle krefter som vi gjør nå, stiller vi enda sterkere sammen både sportslig og kommersielt.

Denise Anfinnsen tiltrer som daglig leder i ProUnite E-sport. Her sammen med Apeks-kaptein Anders «aNdz» Kjær.
ProUnite

Denise Anfinnsen er ProUnite E-sport sin nye daglige leder. Hun er utdannet prosjektleder og har tidligere arbeidet i Vålerenga Fotballs kommersielle avdeling. Der traff hun Sjur Mørk, en person hun og faren Ole Anfinnsen senere skulle starte opp et nytt selskap sammen med, ProUnite.

– Etter noen år i mammapermisjon og på skole spurte Sjur om vi skulle starte noe sammen. Det ble ProUnite i 2016, men det var en humpete vei før vi etablerte oss. I ProUnite har vi etter hvert sørget vi for at store lag som Arsenal, Liverpool, Manchester United, Tottenham og Inter har tatt turen til Norge for å spille kamper. Jeg er selv genuint interessert i sport og at jeg nå får være med på en sport i utvikling og stake opp løypen sammen med noen som brenner for dette her er veldig spennende og morsomt, forteller Anfinnsen.

LES OGSÅ: Investor kjøper den regjerende seriemesteren - spillerne får lønn

Anfinnsen har både før og etter oppkjøpet av Kingpins på nyåret vært inne i en hektisk periode. Hun mener hun allerede har lært utrolig mye på kort tid og ser frem til sin første sesong i e-sport-sirkuset.

– De første ukene har gått veldig fort. Det har gått i ett fra første dag, og jeg syns det er utrolig spennende med nye utfordringer. Jeg har lært mye av gutta i Kingpins og vi er heldige som har fått de med videre i satsingen. Jeg har selv ikke så mye kunnskap om så mye av det spilltekniske, men de ser verdien i kunnskapen jeg besitter om alt rundt og hvordan man kan bygge prosjektet videre. Vi ønsker også å sette norsk e-sport på kartet som vil trekke store turneringer til landet. Vi gleder oss til tiden fremover og teller ned til sesongstart.

– Ved å samle krefter som vi gjør nå, stiller vi enda sterkere sammen både sportslig og kommersielt

Denise Anfinnsen begir seg ut på ukjent farvann som daglig leder i ProUnite E-sport.
Rebecca Langås Minde

Nordavind har allerede etablert seg som den tungvekter i norsk e-sport og var dominerende i Telenorligaen forrige sesong. Likevel var det Kingpins som kapret tittelen da ligaen skulle avgjøres i CS:GO i slutten av november. Den sunne driften av en klubb uten den største bredden var likevel avgjørende ifølge Anfinnsen.

– Valget kommer på bakgrunn av måten de har bygget klubben frem til nå. Verdiene og målene de har satt seg samsvarer veldig med vår visjon i ProUnite. Til nå har de gjort en helt fantastisk jobb, men de er veldig åpne om det de mener er sine svakheter. Vi kan ikke alt om e-sporten, mens de ikke kan alt av den kommersielle delen. Det at vi nå samler kreftene om et felles prosjekt gjør at vi blir sterkere sammen.

Over tid ønsker klubben å utvide til å gjelde mer enn bare CS:GO.

– Kenneth Johansen og Anders «aNdz» Kjær er allerede ute å ser etter nye spilltitler vi kan ta inn i varmen. Så er det viktig å finne de riktige personene som har de samme verdiene og tenker likt om fremtiden. Som klubb så er vi ute etter å ha flere bein å stå på. Skal vi ha en klubb som vokse som vi ønsker er vi nødt til å rekruttere og følge med på andre spilltitler i tillegg. Men vi tar for eksempel ikke inn et Fortnite-lag bare for å ha et Fortnite-lag. Vi tar inn et Fortnite-lag fordi vi tror at de kan prestere.

LES OGSÅ: Telenorligaen dropper Overwatch

Anfinnsen forteller at administrasjonen i klubben vil rokeres, men at samtlige som var involverte før oppkjøpet vil være en del av prosjektet videre.

– Det blir jeg som tiltrer som daglig leder, hvor min far, Ole Anfinnsen, vil være styreleder og jeg vil ha han som sparringspartner. Sjur vil fortsette i moderselskapet ProUnite, men vil ha en rolle inn mot sponsorer gjennom den kunnskapen og det nettverket han besitter. I tillegg har vi Kenneth Johansen som vil figurere som en sportslig administrativ leder og skal følge opp lagene. Anders «aNdz» Kjær vil selvfølgelig være med videre som kaptein hvor vi vil snakke mye om videre fremdrift, om endringer og struktur. Vi er en liten gjeng, samtidig som vi er en stor gjeng, forklarer Anfinnsen.

Les også
Norsk turnering avgjøres på Eldorado i helgen

Langsiktig investering

Som klubb ønsker Anfinnsen at de skal etablere seg som en profesjonell og anerkjent aktør både i Norge og internasjonalt.

– Vi ønsker å være profesjonelle og være en aktør som folk vil være en del av. Målet på sikt er å ha det laget alle kjenner til, først i Norge og så internasjonalt. Vi ønsker å være en klubb hvor alle jobber mot et felles mål og knytte et sterkt samhold. Vi skal bli Norges største klubb og ha internasjonal anerkjennelse. Det kortsiktige målet er å befeste vår posisjon som Norges beste lag i CS:GO, mens vi på lang sikt ønsker å være et lag som blir invitert til de store internasjonale turneringene og ta opp kampen mot de største lagene med et hel-norsk lag, sier Anfinnsen.

Hun utelukker heller ikke at spillerne signerer fulltids-kontrakter ved en senere anledning, noe som er et mål for klubben. Anfinnsen understreker i tillegg at oppkjøpet er en langsiktig investering.

– Spillerne signerer først semi-profesjonelle kontrakter, men på sikt er det tiltenkt at de skal kunne signere hel-proffe kontrakter. Samtidig er det et veldig uutforsket marked og vi må begynne et sted. Vi kan ikke gape over for mye, ettersom dette er en langsiktig investering og prosjekt som vi har lyst til å bygge til noe stort. Vi vil ta dette steg for steg og holde tunga rett i munnen. Som med alt annet må man lære å gå før man kan begynne å løpe.

LES OGSÅ: Sportspsykologer kan endre profesjonelle spillere både som utøvere og mennesker

Kingpins blir til Apeks

Dette er den nye logoen når Kingpins omdøpes til Apeks.
Apeks

Da Kingpins ble kjøpt opp av ProUnite ble det presisert at klubben ville gå under navnet Kingpins inntil videre. Onsdag formiddag ble det nye navnet avduket, og den regjerende seriemesteren vil fremover være kjent som Apeks. I pressemeldingen forteller Anfinnsen følgende:

– Vi ønsket et navn som gjenspeilet våre ambisjoner og ett løfte om hva vi som klubb vil oppnå. Når Apeks dukket opp i prosessen var det ingen tvil om hva vi skulle hete.

Hun forteller at de har hatt flere i kikkerten etter at de signerte «akez» i forrige uke.

– Når det kommer til signering har vi hatt flere på prøvespill men har ikke signert siste spiller enda. Jeg har full tillit til Kenneth og «aNdz» i denne prosessen og tror vi kommer til å få et sterkere lag den kommende sesongen, avslutter Anfinnsen.

Siste fra forsiden