Anmeldelse

Blinx: The Time Sweeper

Er det noe vi alle er enige om, må det være det faktum at tid er dyrebart. Tiden går, stopper aldri, og det er ikke innenfor vår makt å kunne stoppe eller reversere tidens tannhjul. Likevel, i en annen verden langt borte fra vår egen, i en verden der Whiskaz og melk er blant de mest populære måltidene, regjerer de praktfulle kattene. Her holder det også til en tidsfabrikk som lager og reparerer tid.

Side 1
Side 2
Side 3

Det japanske selskapet Artoon står for Xbox-tittelen "Blinx: The Timesweeper", et forholdsvis søtt plattformspill som kan på mange måter anses som å være en direkte konkurrent til GameCubes super-tittel "Mario Sunshine". Og når det er snakk om å konkurrere med selveste Nintendo, da er vel ikke distributøren Microsoft sen med å plugge seg på ideen og få den ut i butikkene. Xbox er trolig på desperat utkikk etter en lederfigur som kan representere seg, slik som Mario gjør Nintendo, men for å være helt ærlig tror jeg ikke Blinx er den rette katten for den jobben.

Det er rift om tiden
Spillet begynner med en relativt bra introduksjonsfilm som forteller deg om tidsfabrikken, en fabrikk som produserer og reparerer tid i de forskjellige verdenene fabrikken er koblet til. Verdenene kommer man til via dører, og det første som slår deg er trolig hvor lik denne ideen er konseptet bak filmen "Monsterbedriften". Du, det vil si pelsdyret Blinx, er ansatt ved tidsfabrikken som en såkalt "sweeper" - et knippe trofaste arbeidere som går inn i verdenene hvor det har oppstått rift i tiden, og fikser den. Oppstår det slike rifter i tiden, blir de til slutt monstre som må tas knekken på. Det hele begynner som en helt vanlig dag; Blinx er på vei til nok en dag på jobb. Så begynner alarmen å ule, og det blir kunngjort over høytalerne at verden B1Q64 har blitt invadert av "Tom-Tom"-gjengen.

De har kidnappet prinsessen der, samt plyndret verdenens lager av tid. Resultatet er fullstendig rift i tiden, og monstre begynner å dukke opp rundt om hele verdenen. Stemmen over høytalerne kunngjør at verdenen vil bli koblet fra tidsfabrikken. Likevel stormer Blinx mot døra inn til verden B1Q64, kanskje noe inspirert av det vakre ansiktet til prinsessen, for å utslette tidsmonstrene og redde den svært så fortapte verdenen. Og alt er mulig ved hjelp av sin trofaste støvsuger. Og som den administrerende direktøren for Tidsfabrikken A/S selv sier; folk utenfor tar tiden for gitt. Men vi på tidsfabrikken vet bedre. Tiden er vår mest dyrebare skatt. Riktig brukt kan den oppfylle alle drømmer, galt brukt er den bortkastet og tapt for alltid. Skaden har skjedd, det er din jobb å fikse det, Blinx!

Nettopp ved hjelp av den flotte mekanikken, støvsugeren, skal du ta deg gjennom hele åtte verdener, hvor hver verden har tre baner og en kjempe du må overvinne. Spillet er veldig linært, noe jeg alltid setter pris på i plattformspill, og for å gå videre gjennom banene må du fullføre de foregående banene ved å utslette alle tidsmonstrene som befinner seg der. For å bekjempe disse monstrene må du suge opp hva enn løs-materialer du måtte finne ved hjelp av din støvsuger, slik som søppelkasser og park-benker, for så å skyte disse ut igjen mot tidsmonstrene. For å suge opp noe trykker du enten X-knappen eller høyre avtrekker, og Blinx' støvsuger vil trekke til seg gjenstander og fantastisk nok greie å klemme dem inn i beholderen sin.

For å skade tidsmonstrene må du gå opp til dem, peke mot dem og trykk X-knappen eller høyre avtrekker igjen for å skyte ut lagret søppel. Noen av monstrene kan være vanskelige å ta på denne måten, ettersom de selv spiser søppelet du kaster på dem, og dermed bare blir større og mer "fryktinngytende". Da må du enten fyre av bomber på dem, eller på en eller annen måte greie å treffe dem bakfra eller fra siden. Du kan holde maksimum fem gjenstander i støvsugeren din om gangen. Du kan likevel kjøpe nye støvsugere som kan holde enda flere gjenstander. Dette bringer oss til butikken som du finner i hver eneste verden. Når du har greid første bane i en verden har du tilgang til en butikk som lar deg kjøpe nye oppgraderinger, og nyttige gjenstander. Du kan kjøpe ny og bedre støvsuger, kjøpe ekstra-liv, bomber, utvide ditt tids-reservoir og så videre.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden