Blir dette et nytt Super Mario?

Det mangler ikke på ambisjoner fra skaperen av herlige Flight Control.

SAN FRANCISCO (Gamer.no): Gamer.no fikk møte sjefen for Firemint under GDC, australske Robert Murray. Dette er mannen bak Real Racing og supersuksessen Flight Control til iPhone og iPad.

Vi snakket litt med Murray om ambisjoner og fremtid, og det er ikke et nytt Flight Control som skal løfte utvikleren til nye høyder. I hvert fall ikke i første omgang. Neida, det er en mus. En mus ved navn Agent Squeek.

Herlige Flight Control HD.

– Spillet bygger på mange av de samme prinsippene som Flight Control. Vi håper dette kan bli en bredtfangende suksess i samme gate som Plants vs. Zombies, eller et nytt Super Mario, sier Murray til Gamer.no.

Ostejakt

Vi fikk testet spillet, og det er ganske så fornøydelig. Du spiller altså Agent Squeek, som kjemper mot sin erkefiende. En katt med det foreløpige navnet Fluffy.

På hvert brett må Squeek farte rundt i eksempelvis hus for å finne en ost, for så å ta den tilbake til musehullet sitt. Dette høres kanskje enkelt ut, men det blir litt mer utfordrende når rommet du er i er fullt av katter.

Kontrollen er akkurat den samme som i Flight Control. Du drar streker med fingeren for å vise Squeek hvor han skal løpe. På den måten kan du legge planer for hele bevegelsesmønsteret, om du skulle ønske det.

Nå er dette spillet noe mer actionorientert enn Flight Control, så du må følge enda nøyere med på hva kattene foretar seg – her kan det gå veldig fort i svingene.

Denne musa er beinhard.

Ingen fasit

Etter litt testing hadde Murray også litt å si om hvordan et iPad-spill bør være.

– Du bør lage spillene på "konsollens" premisser, både grafisk og kontrollmessig. Enkelte spill har med en egen kontroll på skjermen i spillet, og det synes jeg ikke passer seg i det hele tatt. Det er jeg absolutt ikke noe tilhenger av, sa Murray.

Før han sa dette om egen suksess:

– Det er ikke en enkel oppskrift på å lage spill som selger, men vi tar oss god tid og jobber med spillet til det fungerer optimalt.

– Hva med Flight Control, kommer det snart et nytt?

Real Racing 2.

– Hehe, på lengre sikt kommer det garantert noe nytt som har med Flight Control å gjøre, sa Murray.

Avslutningsvis snakket han litt om hvordan man har prototyper der man kan spille Flight Control i 3D, men Murray ville ikke ut med om dette kunne føre til at man fikk tatt med høydeforskjeller i flygelederspillet.

Firemint jobber for øvrig også med Real Racing 2 til iPad og iPhone.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden