Blir Megadeth de neste gitarheltene?

Bandet snakker med Activision om noe "mye større" enn Guitar Hero.

Musikkspillene har for lengst overtatt verden. Ingen nyhet her, du skal være en særs lite observant huleboer hvis du ikke har hørt om Guitar Hero eller Rock Band. En av de nyeste trendene i denne sjangeren er spill til ære for ett eneste band. Legender som Beatles, Van Halen (i USA i det minste), ACDC og Aerosmith har overgitt kontroll av sine virtuelle selv til late sofarockere i alle aldre.

Blant disse er også noen av metallens største konger, Metallica. Kirk Hammett, James Hetfield og danskfødte Lars Ulrich kan sies å ha vært det første bandet som fikk en virkelig forseggjort musikkspill-hyllest.

Som å rocke med Metallica i virkeligheten

Guitar Hero: Metallica var teknisk superb; motion capture-teknologi og imponerende ansiktsanimasjoner ga inntrykk av at vi virkelig sto på scenen sammen med den dynamiske kvartetten.

Spillet var i tillegg fylt til randen med morsomme trivielle fakta om bandet, bak scenen-klipp og muligens det nærmeste man kommer en definitiv samling fra Los Angeles-rockerne.

Suksessen Metallica hadde med sitt musikkspill har tydeligvis gitt andre band blod på tann. Nå kan det i alle fall se ut som om superrivalene Megadeth vil få den samme æren. I et intervju med vokalist og gitarist Dave Mustaine snakker den som alltid frittalende frontmannen om mulighetene for et fremtidig Guitar Hero: Megadeth Edition.

Sjekk ut Hetfieldern da!

– Jeg har nylig hatt to veldig viktige møter med folk fra Activision og Neversoft, og vi snakket om veldig mange ting, svarte Mustaine. Han forteller at bandet er ute etter å gjøre mer enn bare deres egen versjon av Guitar Hero.

– Men et Guitar Hero ”box set” er ikke like attraktivt for meg og folkene bak Guitar Hero som den nye ideen de har tilbudt meg, det vi snakker om nå er mye større!

Ikke akkurat perlevenner

Du vil kanskje si at det bare var et spørsmål om tid før også Megadeth satte seg på karusellen, bandene har jo knivet seg i mellom siden det tidlige 80-tall. De som er litt orienterte i metallens historie vet kanskje at det er betraktelige kameler i rommet når det gjelder Megadeths Dave Mustaine og Metallica.

Dave Mustaine var nemlig den første sologitaristen i sistnevnte band når gjengen fortsatt spilte på småklubber rundt omkring uten særlig betaling. Han ble derimot erstattet med Kirk Hammet, visstnok på grunn av et litt for liberalt forhold til flaska og et visst pulver. Den unge og arge Mustaine var selvsagt ute etter hevn og stablet kjapt et nytt band på bena, og enda et superband kom i stand i form av Megadeth.

Så et musikkspill kan virke som et svært naturlig steg for bandet, de kan jo ikke være noe dårligere enn Hetfield og gjengen? Megadeth har dessuten aldri delt Metallicas skepsis for digital distribusjon og har opptrådt i musikkspill før. Bandet har til dags dato solgt over 25 millioner plater verden over, og finnes det egentlig musikk som er mer gitardrevet? Hver eneste sang mer eller mindre serverer gitarriff etter gitarriff og minst én fjessmeltende solo.

Det eneste som kan sette en effektiv stopper for spillet er ifølge Mustaine de stereotypiske stridene om opphavsrettigheter. Forhåpentligvis vil ikke kranglingen om royalties mellom plateselskapet til bandet (Warner) og Activision få innvirkning på spillets fremtid.

Les også
Mer ponni-moro i vente?

(Kilde: 1UP)

Siste fra forsiden