Blir påvirket av Call of Duty

Amatører mener de kan alt om våpen.

Mange våpenentusiaster klager nå over amatører som tror de er eksperter på skytevåpen, bare fordi de har lagt ned noen timer i spill som Call of Duty.

Mest synlig er dette i våpenbutikker, der selgere oftere får forespørsler etter sjeldne skytevåpen. Eieren av en våpenblogg, Steve, skriver at et av de mest søkte ordene som ledet til siden hans er en meget obskur automatrifle ved navn Bushmaster ACR. Et våpen som veldig få mennesker utenom våpenmiljøet kjenner til, med mindre du spiller Modern Warfare 2.

Våpen, våpen og atter våpen

Som den entusiasten Steve er, spurte han leserene sine om flere har lagt merke til det han kaller "Call of Duty-effekten". Og svarene har ikke latt vente på seg.

– Jeg satt på med en venn av meg, og spurte om han ikke kunne stoppe ved en ny våpenbutikk. Han kunne ingenting om våpen, så jeg ble overrasket av at han spurte om det gikk an å kjøpe en ACR her. Etter å ha forklart at de ikke selger det til vanlige folk, spurte jeg hvor han hadde hørt om det. Burde skjønt det før. Han er en gamer.

Andre brukere rapporterer om økt interesse for å melde seg inn i spesialstyrkene etter å ha spilt Modern Warfare 2.

Den sagnomsuste ACR

Halo-effekten

De aller fleste som spiller dataspill har opplevd fra tid til annen å bli skikkelig opphengt i det spillet en spiller akkurat da. Ofte prater en om det til andre spillere, og kanskje legger en merke til detaljer i virkeligheten som vi har opplevd i spillene våre.

Men, noen bør derimot roe seg litt, som en annen bruker kunne fortelle:

– Det kom en fyr inn i pantesjappa jeg handlet i, og spurte etter en "ess em gee" (SMG - maskinpistol). Eieren sa at det hadde han ikke. Fyren spurte så om han hadde snikskytterrifler inne. Eieren viste ham en. Da fyren så i kikkertsiktet, spurte han hvordan en skulle zoome. Eieren viste ham hvordan du kunne forstørre og fokusere bildet. Fyren sa da at han var vant til at rifla gjorde det for ham.

– Til slutt spurte eieren hva fyren var ute etter, og da svarte han:

– Jeg vil skyte noobs i hodet, akkurat som i Halo!

Påvirkning

Les også
Anmeldelse: Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies

Men det er ikke bare amatørene som blir påvirket. En annen bruker sier han kjøpte fem-seks FN Five-Seven etter han ofte logget mange timer på et visst flerspiller spill mange kjenner til. Jepp, Counterstrike.

(Kilde: Escapist)

Siste fra forsiden