Blitzchung - Blizzard - Hongkong

«Blitzchung»: – Vil kun støtte Hongkong på personlige plattformer fremover

Den utestengte Hearthstone-spilleren snakker ut om skandalen.

Chung «Blitzchung» Ng Wai
Blizzard

I en uttalelse på Twitter forteller utestengte Chung «Blitzchung» Ng Wai litt om hvordan han har opplevd den siste ukens kontrovers.

Hearthstone-spilleren ble først bannlyst fra spillet i ett år av Blizzard, etter å ha vist sin støtte til protestene som har pågått i Hongkong. I tillegg ble de to kommentatorene som gjennomførte intervjuet med Wai utestengt i like lang tid.

– Tidligere denne uken fortalte jeg til media at jeg visste at handlingene mine kunne føre til en straff eller konsekvenser, fordi jeg forsto at det ville ta samtalene vekk fra målet med arrangementet. I tiden fremover skal jeg være mer forsiktig, og kun uttrykke mine meninger eller vise min støtte til Hongkong på mine personlige plattformer, sier han.

Er takknemlig

Her er Chung «Blitzchung» Ng Wai med skimaske og munnbind - et kostyme som assosieres med Hongkong-protestene.
Blizzard

Wai forteller at han er takknemlig for at Blizzard i helgen valgte å redusere straffen. I utgangspunktet idømte Blizzard ham et år i karantene fra å spille i Hearthstone Pro Circuit, samt at han skulle miste alle opptjente premiepenger fra turneringen til nå – om lag 100 000 kroner. Straffen ble redusert med 6 måneder på lørdag, og han får likevel premiepengene.

– For å være ærlig synes jeg at seks måneder er mye for meg, men jeg har også blitt fortalt at jeg kan fortsette å spille i Hearthstone Pro Circuit, som er turneringen for «grandmaster»-rankerte etterpå. Jeg setter pris på denne avgjørelsen fordi det er på nåværende tidspunkt det høyeste nivået man kan spille Hearthstone. Men jeg skulle ønske at Blizzard revurderte utestengelsen av de to kommentatorene, skriver han.

Det virker ikke som om Wai har bestemt seg for om han vil fortsette med Hearthstone når utestengelsen går ut, og han forteller at han skal bruke de neste månedene på å tenke over situasjonen.

Avviste anklager om Kina-innvirkning

Den harde dommen mot Wai og kommentatorene virket for mange som et grep fra Blizzard for å stoppe omtale og diskusjon rundt Hongkong-protestene med formål om å blidgjøre det kinesiske regimet, som selv har forsøkt å slå ned på all støtte til opptøyene. Blizzard selv viste kun til regelsettet i Hearthstone-turneringene som gir dem lov til å bannlyse spillere som «støter en del eller en gruppe av offentligheten, eller på andre måter skader Blizzards rykte.»

Da Blizzard-sjef J. Allen Brack i helgen fortalte at de ønsket å redusere straffen til seks måneder, stadfestet de samtidig at Kina ikke hadde påvirket situasjonen på noen som helst måte. De tok likevel selvkritikk på å ha handlet for raskt.

Det har pågått demonstrasjoner i Hongkong de siste måneden for demokrati og mot myndighetene. Demonstrantene mener at myndighetene viser for mye lojalitet til fastlands-Kina, og ønsker å være autonome. Særlig betent ble det da det dukket opp et lovforslag som åpnet for å utlevere Hongkong-borgere til fastlands-Kina for rettsforfølgelse, men lovforslaget ble stoppet. Protestene for et friere Hongkong og mot det nåværende styret pågår fortsatt.

LES OGSÅ: Blizzard-ansatte demonstrerte etter utestengelsen av hongkong-spilleren »

Siste fra forsiden