Blizzard - Hongkong

Blizzard mistet sponsor etter Hongkong-bråket

Mitsubishi Taiwan trakk seg, men vi vet ikke hvorfor.

Skjermbilde av en av Blizzards Hearthstone-sendinger.
Blizzard

For et par uker siden bannlyste Blizzard en Hearthstone-spiller for å ha vist sin støtte til Hongkong-protestene under en direktesending, noe som resulterte i et bøttelass av kritikk fra egne ansatte, politikere og fans. Nå viser det seg at det upopulære valget har gått dem direkte i næringen også.

Her er Chung «Blitzchung» Ng Wai med skimaske og munnbind - et kostyme som assosieres med Hongkong-protestene.
Blizzard

To dager etter at Blizzard fattet sin beslutning om spilleren «Blitzchung» og de to kommentatorene som var i sendingen, trakk Mitsubishi Motors seg som sponsor for selskapets e-sportarrangement. Bilfirmaets taiwanske avdeling hadde frem til da hatt et kommersielt samarbeid rundt sendingene, men trakk seg etterpå. Dette bekrefter en representant for firmaet til nettsiden The Daily Beast.

Det er likevel verd å merke seg at vi ikke vet hvorfor Mitsubishi Taiwan trakk seg fra sendingene – hvorvidt det skyldes Blitzchungs opptreden, Blizzards reaksjon etterpå, eller andre forhold.

Avviste anklager om Kina-innvirkning

Den harde dommen mot Wai og kommentatorene virket for mange som et grep fra Blizzard for å stoppe omtale og diskusjon rundt Hongkong-protestene med formål om å blidgjøre det kinesiske regimet, som selv har forsøkt å slå ned på all støtte til opptøyene. Blizzard selv viste kun til regelsettet i Hearthstone-turneringene som gir dem lov til å bannlyse spillere som «støter en del eller en gruppe av offentligheten, eller på andre måter skader Blizzards rykte.»

Da Blizzard-sjef J. Allen Brack en uke etter avgjørelsen om utestengingen fortalte at de ønsket å redusere straffen til seks måneder, stadfestet de samtidig at Kina ikke hadde påvirket situasjonen på noen som helst måte. De tok likevel selvkritikk på å ha handlet for raskt.

Det har pågått demonstrasjoner i Hongkong de siste måneden for demokrati og mot myndighetene. Demonstrantene mener at myndighetene viser for mye lojalitet til fastlands-Kina, og ønsker å være autonome. Særlig betent ble det da det dukket opp et lovforslag som åpnet for å utlevere Hongkong-borgere til fastlands-Kina for rettsforfølgelse, men lovforslaget ble stoppet. Protestene for et friere Hongkong og mot det nåværende styret pågår fortsatt.

LES OGSÅ: «Blitzchung»: – Vil kun støtte Hongkong på personlige plattformer fremover »

Siste fra forsiden