Blizzard North flytter sørover

Det populære studioet bak Diablo-spillene skal nå innlemmes i Blizzards Irvine-baserte hovedstudio.

Blizzard North ble opprinnelig grunnlagt i 1993 av David Brevik, Erich Schaefer og Max Schaefer, under navnet Condor. Deres første produkt var Diablo, som raskt vekket interessen til Blizzard Entertainment. I 1996 ble Condor kjøpt av Blizzard, og siden den tiden har de vært kjent under navnet Blizzard North.

Nå har Blizzard besluttet å flytte virksomheten fra Blizzard North til hovedkvarteret deres i Irvine, California. De forteller at en majoritet av de ansatte hos Blizzard North vil flytte med studioet, og at flyttingen ikke vil ha noen innvirkning på det ikke-annonserte prosjektet Blizzard North arbeidet med (som sannsynligvis er Diablo 3).

Det er verd å nevne at de opprinnelige grunnleggerne av Blizzard North har forlatt studioet for lenge siden - i dag driver de Flagship Studios, og deres første prosjekt er Hellgate: London. I tillegg har andre Blizzard North-veteraner forlatt studioet og startet sine egne selskap, nemlig ArenaNet (som nå er oppkjøpt av NCsoft) og Castaway Entertainment. Mange har fryktet at denne masseutvandringen har fått konsekvenser for utviklingen av Blizzard North sitt neste spill.

Før avviklingen av driften ved Blizzard North ble det forøvrig lansert en ny oppdatering til Diablo 2. Denne bringer spillet opp til versjon 1.11, og kan blant annet lastes ned fra GamersHell.

Siste fra forsiden