Blizzard - Hongkong

Blizzard-sjefen: – Kina hadde ingenting med avgjørelsen å gjøre

Halverer straffen, men vil opprettholde reglene mot å fremme politikk i sendingene.

Chung «Blitzchung» Ng Wai.
Blizzard

Det har gått nesten en uke siden Hearthstone-spilleren Chung «Blitzchung» Ng Wai på kontroversielt vis ble utestengt fra å spille i turneringer i ett år.

Hongkong-innbyggeren viste sin støtte til protestene som har pågått i hjemlandet det siste halvåret, i et intervju etter en av kampene sine der Wai sa «Friggjør Hongkong, vår tids revolusjon». Blizzard responderte med å utestenge spilleren i ett år, og trekke tilbake alt av premiepenger han hadde tjent – om lag 100 000 kroner.

De to kommentatorene som var en del av intervjuet ble også utestengt fra å kommentere kamper i regi av Blizzard i ett år.

Her er Chung «Blitzchung» Ng Wai med skimaske og munnbind - et kostyme som assosieres med Hongkong-protestene.
Blizzard

Den harde dommen mot de to partene virket for mange som et grep fra Blizzard for å stoppe omtale og diskusjon rundt Hongkong-protestene med formål om å blidgjøre det kinesiske regimet, som selv har forsøkt å slå ned på all støtte til opptøyene. Blizzard selv viste kun til regelsettet i Hearthstone-turneringene som gir dem lov til å bannlyse spillere som «støter en del eller en gruppe av offentligheten, eller på andre måter skader Blizzards rykte.»

Natt til lørdag uttalte Blizzard seg ytterligere om situasjonen for første gang.

– Kina hadde ingenting med det å gjøre

I et innlegg på Blizzards nettsider forteller Blizzard-sjef J. Allen Brack at de, etter å ha gjennomgått situasjonen ytterligere, nå velger å halvere straffen til Wai. Med andre ord vil han kunne spille i turneringer igjen om seks måneder. Samtidig får han likevel pengepremiene, på grunn av at regelbruddet skjedde utenfor kampene.

Brack stadfester også at det ikke var den spesifikke Hongkong/Kina-konflikten som utløste straffen.

– De spesifikke synspunktene som blitzchung fremmet var IKKE en faktor i avgjørelsen vi tok. Jeg vil være helt tydelig: våre forhold i Kina hadde ingen påvirkning på valget vi tok, sier han.

Toppsjefen forteller at målet med reglene er å holde fokus på spillet og turneringen for et globalt publikum, og at det var det eneste som virket inn på avgjørelsen. Han sier også at utfallet ville ha vært det samme om Wai, på samme måte, hadde uttrykt støtte for den andre parten av konflikten.

Vil opprettholde reglene

Brack forteller videre at han tror Blizzard reagerte for kjapt i dette tilfellet, og forstår hvorfor spillere, castere, Blizzard-ansatte og andre har vært skeptiske til hvordan straffen ble bestemt.

Samtidig holder han fast på at både Wai og de to kommentatorene brøt reglene, og at de reglene står ved lag.

Les også
Månedens ti anbefalte mobilspill

– Det er en konsekvens av å ta samtalen vekk fra det som er målet med arrangementet, og for å spore av sendingen. Når det gjelder kommentatorne – husk at målet deres er å holde arrangementet fokusert på turneringen. Det skjedde ikke her. […] I tiden fremover vil vi fortsette å opprettholde turneringsreglene for å sikre at våre offisielle sendinger holder seg fokusert på spillet, og at de ikke er en plattform for splittende sosiale eller politiske standpunkter, sier Brack.

Det har pågått demonstrasjoner i Hongkong de siste måneden for demokrati og mot myndighetene. Demonstrantene mener at myndighetene viser for mye lojalitet til fastlands-Kina, og ønsker å være autonome. Særlig betent ble det da det dukket opp et lovforslag som åpnet for å utlevere Hongkong-borgere til fastlands-Kina for rettsforfølgelse, men lovforslaget ble stoppet. Protestene for et friere Hongkong og mot det nåværende styret pågår fortsatt.

LES OGSÅ: Blizzard-ansatte demonstrerte etter utestengelsen av hongkong-spilleren »

Siste fra forsiden