World of Warcraft

Blizzard slår sammen World of Warcraft-servere med få spillere

Ønsker at alle skal ha flere å spille med.

Blizzard

World of Warcraft-servere med lave spillertall skal snart slås sammen med mer populære servere. Det kunngjorde Blizzard nylig.

World of Warcraft er best når man er mange, mener Blizzard.
Blizzard

I en melding på spillets offisielle forum sier utvikleren at nettrollespillet først og fremst er ment for å nytes sammen med andre. Spillerne på servere med lav befolkning får dermed ikke den optimale opplevelsen, noe teamet nå skal fikse på.

– World of Warcraft fungerer best når du har mange spillere rundt deg, og selv om vi har lagt til flere måter å spille på tvers av servere er det fortsatt mange deler av opplevelsen som er serverbaserte. [...] En server med et sunt folketall tilbyr flere muligheter, og det har gått flere år siden vi sist slo sammen servere.

I sin kunngjøring skriver Blizzard at målet er å «koble hver underbefolkede server i hver eneste region til en betraktelig større spillergruppe». Akkurat hvilke som blir spist opp er ikke bekreftet, men spillere som påvirkes skal få varsel i god tid.

Prosessen skal gjennomføres i løpet av de neste to til tre månedene. Det hele foregår automatisk som del av spillets vanlige vedlikeholdsperioder, så man trenger altså ikke å gjøre noe selv. Blizzard har så langt ikke sagt noe om hva som skjer med figurnavn som allerede er tatt på serveren man flytter til, men de som er uheldige kan bli nødt til å bytte navn.

Tidligere Blizzard-sjef mener tilgjengeligheten kan ha støtt bort spillere.
– World of Warcraft ble mindre sosialt for å bli mer tilgjengelig »

Siste fra forsiden