Blu-ray endelig til Xbox 360

Eller ikke. Steve Ballmer sendte oss på villspor igjen.

Oppdatert (23.10.09): Fra sekundet Steve Ballmers uttalelse ble kjent, har det vært veldig mange spekulasjoner om den faktisk var riktig. Og som mange fryktet, var den ikke det. Nok en gang må Microsoft ut å forandre på en uttalelse fra Ballmer, denne gang ved å avkrefte Blu-ray til Xbox 360. Microsoft understreker at de heller satser på HD-streaming.

Opprinnelig sak: Etter en lang krig tapte til slutt HD DVD over Blu-ray, til blant annet Microsofts store forargelse. Giganten hadde i motsetning til Sony nemlig satt sine kort på den til slutt tapende hesten. Som en av mange følger ga dette Sonys Playstation 3 et sårt tiltrengt pluss i margen, som den eneste konsollen med mulighet for å spille av "neste generasjons" filmer.

Dette har utvilsomt lenge vært en torn i siden hos Microsoft, som nå angivelig endelig kryper til korset. Det var via et intervju med nettsiden Gizmodo at Steve Ballmer, Microsofts Don Corleone, avslørte at Blu-ray endelig vil komme som tilleggsutstyr for Xbox 360:

– Jeg vet ikke om vi må erstatte dagens DVD-stasjon med Blu-ray, men vi vil slippe Blu-ray-stasjoner som tilleggsutstyr.

Ballmer avslører ingenting om når vi eventuelt får muligheten til å kjøpe Blu-ray-stasjoner, men da Gizmodo kontaktet Microsoft etter intervjuet fikk de høre at planene lå i nær framtid:

Per dags dato planlegger vi at filmer av Blu-ray-kvalitet vil komme til Xbox 360 innen høsten med lanseringen av Zune Video og 1080p HD-streaming. Hva planer utover dette angår ønsker vi ikke å avsløre.

Selvfølgelig kan Ballmer ha fått krøll på tunga, og siktet heller til Microsofts satsning på såkalt streaming. Men til gjengjeld sa han direkte at Blu-ray vil komme som tilleggsutstyr. Uansett er det antageligvis ikke lenge før vi får vite hva som er hva, de fleste vil påstå at høsten er på god vei til å bli vinter – så Microsoft bør kjappe seg om de skal rekke en høstlansering.

(Kilde: Gizmodo.com)

Siste fra forsiden