Bøddelen besøker Funcom

Må kutte ned på ansatte, noe som gjør at The Secret World utsettes.

Det er via en børsmelding den dystre nyheten om det norske spillselskapet Funcom kommer fram. Selskapet har per i dag totalt 300 ansatte basert på sine avdelinger i Norge, Kina, Sveits og USA, og nå må altså tjue prosent kuttes. Det er den norske avdelingen som blir hardest rammet av kuttene ifølge børsmeldingen.

Markedsanalytiker Fredrik Thoresen hos Dnb Nor sier til nettavisen E24 at han frykter at kuttet vil skape problemer for Funcom i tiden framover:

– En stor reduksjon av antall ansatte kan potensielt skape uro internt og gjøre det mer utfordrende å optimalisere utviklingsteamet. Det kan igjen føre til ytterligere forsinkelser.

Funcom har som følge av nyheten allerede uttalt at storsatsningen The Secret World vil bli utsatt med flere måneder. Kombinert med store utviklingskostnader for Age of Conan, stadig nedgang i antall AoC-abonnenter og generelt lav aksjekurs spår Thoresen at Funcom trolig vil slite med å få The Secret World ferdig før pengekassa er tom:

–Vi tror fortsatt at det vil være utfordrende å komme i mål med The Secret World før kassa er tom, gitt blant annet utviklings- og lanseringskostnadene som var knyttet til Age of Conan.

Alt er dog ikke helsvart for Funcom. Selskapet fortsetter etter planen å flytte store deler av staben til Canada, noe som teoretisk sett kan halvere selskapets lønnskostnader.

I tillegg er den første utvidelsen til Age of Conan fortsatt etter timeplanen, og det samme gjelder den planlagte lanseringen av Age of Conan i Korea. Og til tross for at selskapet ifjor måtte vise til et underskudd på 34 millioner dollar, har selskapet hittil i år gått med et overskudd på 1,2 millioner dollar.

(Kilde: E24.no)

Siste fra forsiden