Bohemia kjøper seg opp

ArmA-utvikleren har åpnet lommeboka og kjøpt tre andre studioer.

Oppkjøp er vanlige i spillindustrien, men det er som er mindre vanlig er at en uavhengig utvikler kunngjør at de har kjøpt tre andre utviklerstudioer på samme dag.

Tsjekkiske Bohemia Interactive, som er mest kjent for Operation Flashpoint og ArmA-spillene, har gjort nettopp dette. De har nemlig kjøpt Altar Games, Black Element Software og Centauri Production, tre andre spillutviklere basert i Tsjekkia.

Bilder fra Carrier Command: Gaea Mission.

Altar Games er det av disse studioene som har oppnådd mest suksess, takket være sin UFO-serie. Dette er spirituelle oppfølgere til Julian Gollops klassiske X-COM (eller UFO: Enemy Unknown, som det het i vår del i verden).

Black Element har laget diverse skytespill, slik som Shade: Wrath of Angels, mens Centauri Production blant annet har utviklet pek-og-klikk-eventyret Memento Mori.

Bohemia Interactive lanserte nylig ArmA 2: Operation Arrowhead, en frittstående utvidelse for militærsimulatoren sin. Snart kommer også Carrier Command: Gaea Mission, et futuristisk actioneventyr med strategiske elementer, basert på klassiske Carrier Command fra 1988.

De minner også om Pound of Ground, det neste spillet fra Centauri-teamet. Det er et «sinnssykt tredjepersons actionspill med massevis av zombier».

Sjekk Bohemias nettsted for mer informasjon.

Siste fra forsiden