Boom Boom Rocket til Xbox Live Arcade

Electronic Arts har fått folkene bak Geometry Wars til å utvikle Boom Boom Rocket for Xbox Live Arcade. I tillegg er det mye annet å se frem til.

Boom Boom Rocket er et rytme-actionspill basert på en idé fra Electronic Arts nettportal, Pogo.com. EA har fått Bizarre Creations (kjent for Project Gotham Racing-spillene og, mer relevant, Geometry Wars) til å lage Xbox Live Arcade-versjonen, som skal lanseres til våren. Dette blir den amerikanske gigantens første spill på Xbox Live Arcade, men de forteller at de har flere spill under utvikling.

Boom Boom Rocket

I Boom Boom Rocket flyr du over et bylandskap i 3D, og må skyte raketter i takt med musikken. Jo flinkere du er til å time skuddene dine, jo mer spektakulære blir eksplosjonene. Spillet kommer med ti låter, komponert av britiske Ian Livingstone. Ved å mestre de ulike låtene låser du opp nye fyrverkeriaktige eksplosjoner. Du kan spille alene, eller sammen med en venn.

Dette spillet er ikke det eneste Xbox 360-eiere kan se frem til. Nettstedet XBL Arcade har funnet ut at det tyske svaret på PEGI, USK, har sjekket et Xbox 360-spill som heter Eets: Chowdown. Eets er en morsom kombinasjon av Lemmings og The Incredible Machine, og en versjon til Xbox Live Arcade hadde definitivt ikke vært å forakte.

XBL Arcade har også oppdaget at amerikanske ESRB, som står for aldersbestemmelser på den andre siden av dammen, har tatt en titt på MumboJumbos hjernetrimspill Luxor 2, og også her snakkes det om en ikke tidligere kunngjort Xbox 360-versjon. Luxor 2 er et hjernetrimspill i stil med Zuma, Atlantis Sky Patrol og Actionloop.

Siden vi er så godt i gang, kan vi nevne at nettstedet Achieve360Points.com har listet opp "achievement"-poengene til ytterligere tre spill, Root Beer Tapper, Paperboy og Minigolf Adventures. De to førstnevnte er selvsagt Xbox 360-versjoner av Midways arkadespill fra åttitallet. Med tanke på at "achievement"-poengene nå har kommet ut, er det sannsynligvis ikke veldig lenge til spillene kommer i salg.

Roboblitz

Folkene bak RoboBlitz har skrevet en "post mortem"-artikkel om RoboBlitz på industrinettstedet GamaSutra. Her forteller de om utviklingen av spillet (hva som gikk bra, hva som gikk galt, og så videre), og helt på slutten nevner de at de jobber med et fysikkbasert flerspillerspill. De sier ikke spesifikt at dette kommer til Xbox Live Arcade, men det ville ikke være overraskende om det gjorde det.

Til slutt kan vi nevne at i dag dukket actionspillet Heavy Weapon opp på Xbox Live Arcade. I dette sideskrollende spillet styrer du en futuristisk stridsvogn, og må skyte bort flere tonn med fiender, fra spillets 19 brett. Spillet koster 800 Microsoft-poeng.

Siste fra forsiden