Bordtennis fra Rockstar

Rockstar Games har kunngjort sitt første spill for Xbox 360 - men dette er ikke hva du kanskje hadde forventet.

Rockstar Games (en del av Take Two) har fått ry på seg for å levere noen av bransjens mest kontroversielle spill, så derfor kommer det nok som en overraskelse på de fleste at utgiverens første prosjekt til Xbox 360 er et bordtennisspill som ikke inneholder et eneste drap (og etter alt å dømme heller ingen skjulte sexscener, men det må vi vel vente til det kommer en eventuell PC-versjon før vi får avkreftet).

IGN har fått den første informasjonen om spillet, som for øyeblikket er kjent som Rockstar Games Presents Table Tennis. Her er fokus på fart, intensitet og fokus, og spillet er laget for å utnytte seg maksimalt av hestekreftene vi finner i Xbox 360. Dette gir oss svært avansert og realistisk grafikk, samt mye mer autentisk fysikk enn tidligere konsoller har vært i stand til å levere.

Rockstar-sjefen Sam Hauser forteller at de alltid har likt å ta sjanser og gjøre ting annerledes enn konkurrentene, og at de nå vil vise verden hva som er mulig når man fokuserer all kraften i en nestegenerasjonskonsoll på en enkelt og relativt begrenset aktivitet.

Gameplayet skal komme med den samme intensiteten som slåssespill, og Houser forteller at vi får en mye mer intens følelse av fart og kontroll enn det som tidligere har vært mulig i sportsspill. Bordtennis er, som de fleste vet, en ekstremt rask sport, noe som stiller høye krav til at kontrollsystemet er så nøyaktig og effektivt som mulig, og her mener Houser at Rockstar San Diego har lykkes svært godt med Table Tennis.

For øyeblikket ønsker ikke Rockstar å si noe om flerspillermulighetene i spillet (annet enn at det selvfølgelig vil være mulig å spille mot en venn). Rockstar Presents Table Tennis skal etter planen lanseres i mai, og vil koste litt mindre enn vanlige Xbox 360-spill, i alle fall i USA.

Siste fra forsiden