Bransjeveteraner gir oss et glimt av fremtidens strategispill

Nitrous-motoren lages spesifikt for strategispill, og utviklerne har gitt ut en imponerende demo.

Oxide Games

Oxide Games er et nytt studio som består av en gjeng veteraner fra Firaxis Games, inkludert folk som også har en fortid hos Microsoft. Studioet ble dannet i samarbeid med strategieksperten Stardock, og i tillegg til å lage et eget strategispill jobber de med en spillmotor som heter Nitrous.

Denne motoren er laget spesielt for maskinvaren vi finner i moderne PC-er, samt PS4 og Xbox One, og den støtter blant annet AMDs Mantle-teknologi. Det er en ren 64-bits motor, som er laget for å intelligent fordele arbeidet over flere prosessorkjerner.

Imponerende romslag

Dette tillater blant annet at motoren kan vise store mengder unike, tredimensjonale objekter. For å vise dette har utviklerne laget en teknologidemo som viser et gigantisk romslag med 10 000 skip som skyter mot hverandre, og hvor hvert eneste skip styres av sin egen kunstige intelligens.

Utviklerne planlegger å legge teknologidemoen ut på Steam slik at alle som vil kan leke seg med den, men enn så lenge må vi ta til takke med videoen.

Nitrous-motoren brukes allerede i flere kommende prosjekter. Stardock vil benytte motoren i sitt nye Star Control-spill, mens studioet til en annen Firaxis-veteran, Soren Johnson, bruker den i et økonomisk sanntidsstrategi satt til planeten Mars.

Siste fra forsiden