Broken Age dropper «early access»

Første del av det folkefinansierte eventyret har fått lanseringsdato.

Double Fine

I går ble en betaversjon av spillet som i stor grad startet hele folkefinansieringsbølgen tilgjengelig for de som hadde støttet spillet under Kickstarter-kampanjen. Lanseringen av den ferdige utgaven vil finne sted 28. januar.

Det er kun den første delen av Broken Age som lanseres denne måneden. Double Fine trenger mer tid på å fullføre resten av spillet, og derfor kommer det ut i to deler.

Broken Age byr på håndtegnet grafikk.

Tidligere var planen å lansere spillet på Steams «early access»-tjeneste i januar, men Double Fine har nå gått bort fra denne planen. I stedet kommer spillet ut som et ordinært produkt. Som med Telltales episodespill vil den siste delen lanseres som gratis, nedlastbart innhold for alle som har kjøpt spillet.

Ifølge Double Fine føler de den første delen står solid på egne bein, som et ferdig og glattpolert produkt. Derfor anbefaler de spillerne å bare gå i gang med en gang, i stedet for å vente på at hele spillet har kommet ut. Den siste delen skal etter planen lanseres senere i år.

For øyeblikket må du bruke Steam for å spille Broken Age, men en DRM-fri versjon av hele spillet skal lanseres når del to har kommet ut. Spillet lanseres i første omgang for Windows, Mac OS X og Linux, men kommer også til Ouya, iOS og Android – noe kontrollene i spillet bærer preg av.

To forskjellige hovedpersoner.

Eventyr fra populær designer

Broken Age er et todimensjonalt pek og klikk-eventyr der du følger to forskjellige personer. Den ene er en gutt fanget ombord på et romskip av en tilsynelatende velmenende kunstig intelligens, og den andre er ei jente som snart skal ofres til et monster. Historiene deres er separate, og du kan når som helst veksle mellom de to figurene.

Spilldesigner Tim Schafer regnes som en av de store eventyrspillskaperne fra nittitallet. Da han jobbet hos LucasArts sto han for klassikere som Day of the Tentacle og Grim Fandango, samt motorsykkeleventyret Full Throttle. Schafers forrige spill var action/strategispillet Brütal Legend.

Broken Age var kanskje først ut med folkefinansieringskampanjen sin, men det har blitt slått til målstreken av Revolutions nye Broken Sword-spill, som også hentet budsjettet sitt hos ivrige fans. Og i februar vender detektiven Tex Murphy tilbake, takket være midler fra spillerne.

Siste fra forsiden