Bruker Nintendo DS i klasserommet

Nintendo utvikler eget DS-program til bruk i skolen – i Japan selvfølgelig.

Nintendo DS er noen hakk mer populær i Japan enn i resten av verden. Statistikken viser at hver femte japaner eier en DS, og da er det kanskje ikke så rart at det japanske skolesystemet også har begynt å fatte interesse for teknologien.

Allerede i 2006 ble det meldt om skoler som hadde tatt i bruk konsollen i undervisningen, og nå har Nintendo selv fulgt opp med å lage en egen programvare skreddersydd for læringssituasjoner.

DS Kyoshitsu, som til engelsk oversettes som DS Classroom, lar en lærer kommunisere trådløst med opp til 50 DS-konsoller ved hjelp av en PC. Svar på prøver kan skrives eller tegnes inn på skjermen, og systemet kan også brukes til flervalgsoppgaver der svarene sjekkes automatisk og sendes direkte til læreren.

Pakken skal ha innebygde oppgaver, men skal også la lærerne lage eget læringsmateriale. Nintendo planlegger også å tilpasse programmet andre sammenhenger som for eksempel muséer, der konsollene kan vise informasjon underveis som ledd i omvisninger.

Programvaren er kun planlagt for Japan foreløpig, og vi har ikke noen stor tro på at det vil se dagens lys her i Norge med det første.

Siste fra forsiden