Bungie-ryktene fortsetter

Nå hevder amerikanske GameInformer å ha fått bekreftelse på at ryktene om et brudd mellom Bungie og Microsoft er sanne.

I går fortalte vi at det hadde dukket opp rykter om et brudd mellom Halo-utvikler Bungie og studioets eier, Microsoft. Gårsdagens rykter stammet fra en relativt ukjent person, og det var derfor lett å avfeie dem som nonsens. At verken Microsoft eller Bungie ønsket å benekte ryktene gjorde imidlertid saken litt mer komplisert.

Snart foreldreløs?

Nå har den blitt enda mer komplisert. Det respekterte amerikanske bladet GameInformer hevder nemlig å ha en kontakt i Bungie, og at han har bekreftet at ryktene er sanne.

I følge GameInformers kilde er Bungie lei av å lage Halo-spill, og har ikke noe ønske om å fortsette serien. Derfor skal noen av aksjonærene ha kjøpt Bungie-navnet tilbake fra Microsoft, for et ikke-spesifisert (men stort) pengebeløp.

Kilden forteller videre at Microsoft skal ha alle rettigheter til Halo-franchisen, og at de skal få mulighet til å bestemme om de vil gi ut kommende Bungie-spill før andre utgivere får samme mulighet. Først om Microsoft sier nei til å gi ut et nytt Bungie-spill kan utvikleren ta prosjektet til en annen utgiver.

Det at GameInformer har en kilde som bekrefter gårsdagens rykter betyr selvsagt ikke at de er sanne. Men sannsynligheten for at de er det, er kanskje litt større enn den var i går.

Siste fra forsiden