Nintendo fortsatt miljøversting

Bunnen er nådd

Heller ikke i fjor var Greenpeace fornøyd med konsollprodusentene.

Hvert år slipper miljøorganisasjonen Greenpeace en oversikt over hvilke elektronikkfirmaer som er de beste og verste innen miljø. På tidligere oversikter har spesielt konsollprodusenter kommet dårlig ut, og Nintendo har i flere år vært helt på bunnen. Der er de dessverre fortsatt.

Av Nintendos produkter var visstnok DSi best på strømforbruk

I 2007 oppnådde selskapet null av ti poeng på rangeringen, og i løpet av de siste årene har de kun klart å løfte seg opp til 1,4 poeng. De scorer svært dårlig på alt fra bruk av resirkulert plast i produksjon til strømforsyningen på selve maskinvaren. Konsollene inneholder også fortsatt de samme giftstoffene som for et par år siden.

Microsoft har heller ikke noen grunn til å slå seg på brystet. De gjør det bedre enn Nintendo, men bare med et fattig poeng. De får poeng for å jobbe med fjerningen av de samme giftstoffene i maskinene som Nintendo sliter med, men begår ellers mange av de samme syndene.

Sony kommer best ut, og ligger på 5,1 poeng. Selskapet får ros for å ha brukt over 17, 000 tonn med resirkulert plast i produksjonen av sine produkter, og for å ha kommet lengre enn konkurrentene i fjerningen av brom og PVC. De er også de eneste som gjør det noenlunde bra på strømforbruk, både for produksjon og strømforsyning til maskinvare. Underavdeling Sony Ericsson er ifølge Greenpeace en av de beste på miljø, og fikk nesten 7 poeng.

Gjør så godt de kan

Ifølge Eurogamer har Nintendo svart på anklagen om at de er miljøverstinger. De lover sine forbrukere at de er i overensstemmelse med alle regler og vedtak, og at Wii tross alt er den minst energikrevende av denne generasjonens stasjonære maskiner. Også giftstoffer hevder de blir tatt hånd om:

Vi arbeider for å fjerne skadelige stoffer fra våre produkter helt fra vi velger materiale og fram til sluttproduktet, og har etablert strenge miljøstandarder sammen med våre 340 produksjonspartnere. Alle samarbeider med oss på dette området.

Ellers er det ingen selskaper som kommer helt opp på ti poeng. Nokia er nærmest med sine 7,3 poeng. Selskaper som Apple, Philips og Motorola holder Sony med selskap midt på treet, mens bare den kinesiske PC-produsenten Lenovo holder samme lavmål som Nintendo og Microsoft.

Siste fra forsiden