Bygg og krig i Block N Load

Norske Artplant utvikler nytt actionspill for Runecraft-utvikleren.

Jagex

Runescape-utgiver Jagex har annonsert sitt neste prosjekt, et nettbasert førstepersons skytespill ved navn Block N Load. Det er det norske spillstudioet Artplant som utvikler spillet.

Block N Load henter inn elementer fra Minecraft-aktige byggespill, og lar spillerne bygge både defensive og offensive strukturer på slagmarken.

Dette ser jo moro ut.

Hvis fienden har bygd en høy mur for å forsvare seg, kan ditt lag grave tunneler under muren og overraske dem.

Lagspill på nettet

Spillet er lagbasert, med fem spillere på hvert lag. I starten velger du mellom seks forskjellige spillfigurer, hver med sine unike egenskaper. De inkluderer en robot med litt for stor sans for våpen, en kjemiker og en ninja.

Det finnes også et rikt utvalg våpen og andre hjelpemidler å velge mellom. Miner og andre eksplosiver er selvsagt greie å ha i spillets ødeleggbare miljøer.

Klisjeene er i orden.

– Block N Load representerer noe helt annet enn det vi er kjent for i Jagex. Det er ikke nettleser-basert, det er ikke «free to play» og det er ikke et MMO. Vi har jobbet med spillet en god stund nå, og synes det er utrolig spennende å se hvordan det har utviklet seg, sier David Solari fra Jagex.

Block N Load skal etter planen lanseres i løpet av neste år, og kommer ut på Steam. Allerede nå skal det åpnes opp for registreringer for den første betatesten, som finner sted i desember.

Spillet kan nok sees som en oppfølger til Ace of Spades, som Jagex ga ut for et par år siden. Vi har allerede tatt en titt på Block N Load, og kommer med en sniktitt om kort tid.

Siste fra forsiden