Call of Duty: Modern Warfare II

Call of Duty: Modern Warfare II-spillere må registrere telefonnummeret sitt

Activision Blizzard holder fast på samme system som for Overwatch 2.

Activision Blizzard

Oppdatering 14. oktober: Antijuksteamet hos Call of Duty har presisert at det ikke blir nødvendig med telefonnummer for de som allerede har verifisert kontoen sin for Call of Duty: Warzone.

Eksisterende spillere vil i stor grad altså slippe unna å måtte registrere nummeret sitt for å spille Call of Duty: Modern Warfare II og Call of Duty: Warzone 2.0.

Activision presiserer at dette er den samme løsningen som ble implementert for Call of Duty: Warzone på PC i mai 2020. Utvikleren omtaler tiltaket som svært viktig i kampen mot juks.

Opprinnelig sak følger.

Activision Blizzard kunngjorde denne uken at spillere må registrere telefonnummeret sitt for å få tilgang på Call of Duty: Modern Warfare II. Utvikleren kjører med andre ord samme linje som opprinnelig var på plass for Overwatch 2, som ikke ble spesielt populær.

Call of Duty: Modern Warfare II.
Activision Blizzard

Via sine nettsider skriver Blizzard at spillere blir pent nødt til å koble opp mobilnummeret sitt mot Battle.net-kontoen. Videre forklares det at man helst skal ha et telefonabonnement, og at ikke alle som bruker kontantkort vil bli godkjent.

Tiltaket, som har som mål å begrense dårlig oppførsel og juks, er ikke nytt for nettbaserte spill. For eksempel PUBG og Dota 2 krever at du legger inn telefonnummer for å spille rangerte kamper.

Her strekker Activision Blizzard riktignok begrensningen enda lenger, ved at man man tilsynelatende ikke får tilgang på noen del av spillet uten et registrert telefonnummer.

Valget ble møtt med krass kritikk før lanseringen av Overwatch 2, og reaksjonen ble såpass voldsom at utvikleren delvis ombestemte seg. I stedet for alle spillere er det nå kun nye kontoer og de som ikke tidligere var registrert med Battle.net-konto som må legge inn nummeret sitt.

Så gjenstår det å se hvordan Call of Duty: Modern Warfare II-spillere reagerer, og hvorvidt Activision Blizzard slakker av på kravene også her. Spillet lanseres 28. oktober, for PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One og Xbox Series X/S.

Les vår sniktitt på Call of Duty: Modern Warfare II »

Siste fra forsiden