Capcom setter stopper for fanutviklet nyversjon av Resident Evil 2

– Vi er faktisk kjempefornøyde, sier utviklerene.

Resident Evil 2: Reborn
InvaderGames/YouTube

Da Capcom annonserte sin nyversjon av Resident Evil 2 forrige uke lurte mange fans på hva det ville bety for InvaderGames’ uoffisielle nyversjon Resident Evil 2: Reborn. I en uttalelse på sine nettsider forteller utviklerne at de har avbrutt prosjektet etter ønske fra Capcom, men gruppen er langt fra misfornøyd:

– I motsetning til hva mange vil tro er dette faktisk gode nyheter for oss. Som fans er vi kjempefornøyde med at Capcom skal lage en nyversjon. Ingen kan gjøre en bedre jobb med å puste liv i mesterverket fra 1998 enn de opprinnelige skaperne selv, lyder uttalelsen.

I tillegg forteller gruppen at de har blitt invitert til et møte med Capcoms utviklerteam der de vil diskutere videre ideer.

Se den første og trolig siste traileren for Resident Evil 2: Reborn. (Video: InvaderGames)

Fornøyde med mottakelsen

Ifølge spillets nettside var Resident Evil 2: Reborn en hyllest til det utviklerne mener er ett av historiens aller beste spill. Med oppgradert grafikk og en utvidet opplevelse håpet InvaderGames å levere et nytt spill som kombinerte originalens sjel med nye, interessante funksjoner.

Selv om de nå ikke får fullføre spillet er utviklerne fornøyde med fansens mottakelse av det de har vist frem. Størst av alt er riktignok det at de ble oppdaget av Capcom:

– Capcom ringte oss før de annonserte sin nyversjon og spurte om vi hadde noe imot å stoppe vårt prosjekt. Vi er beæret over at de har lyst til å møte oss, skriver de.

InvaderGames takker fansen for alt de har oppnådd og lover at arbeidet de har gjort vil komme til nytte i fremtidige prosjekter. Hvorvidt det blir i samarbeid med Capcom gjenstår å se, men teamet ser frem mot å fokusere på det de kaller den største sjansen de noen gang vil få.

Square Enix annonserte nylig en etterlengtet nyversjon.
Final Fantasy VII Remake er endelig en realitet »

Siste fra forsiden