Slik dro Capcom sløret av Resident Evil 2s nyversjon

Skrekkspillet får sin første «remake».

Onsdag kveld annonserte Capcom at de skal lage en nyversjon av Resident Evil 2.

Det hele ble gjort på en litt finurlig måte: Capcom-produsent Yoshiaki Hirabyashi dukket opp på en YouTube-video der han snakket kort om prosjektet. Idet han bekrefter nyheten, river han av seg jakka for å vise en skjorte med ordene «We do it!». Videoen ser du ovenfor.

– Dere har bedt om å få en «remake» av Resident Evil 2 i flere år nå, og vi har ikke fått det til… før nå, fortalte Hirabyashi i videoen.

Første nyversjon

Slik så Resident Evil 2 ut da det kom i 1998.

Selv om Resident Evil-serien har sett sin andel av nyversjoner de siste 10 årene, har Resident Evil 2 sluppet unna for det meste. Sist spillet dukket opp i en ny form var på GameCube, og selv da var det egentlig bare en ren portering av den opprinnelige PlayStation-utgaven.

Det gjenstår å se akkurat hvor mye Capcom velger å gjøre med prosjektet. Vårt stalltips er at vi ser noe som ligner Resident Evil-nyversjonen som først ble laget på GameCube, med som fikk en HD-oppdatering tidligere i år. Med den utgaven beholdt utvikleren de fastsatte kameravinklene, men oppdaterte spillmekanikkene, områdene, grafikken og historien.

Hirabyashi avsluttet videoen med å nevne at nyversjonen av Resident Evil 0, som opprinnelig var et GameCube-spill, blir å se neste år.

Resident Evil 2-nyversjonen har ikke fått en slippdato. Vi tipper at spillet dukker opp på de nyeste konsollene og PC.

Vi satte pris på det nyeste kapittelet i serien.
Resident Evil Revelations 2 er et skritt i riktig retning for Resident Evil »

Siste fra forsiden