Sniktitt

Captain Toad Treasure Tracker

Captain Toad har et spennende eventyr i vente

Indiana Jones kan ta seg en bolle.

PARIS (Gamer.no): Vi stiftet først bekjentskap med Captain Toad og hans Toad Brigade i Super Mario Galaxy til Nintendo Wii. Her dro den tapre soppkapteinen og hans menn på reise gjennom det ytre rom for å hjelpe Mario med å jakte på kraftstjerner. Den fryktløse troppen havnet som oftest i trøbbel, men var likevel til stor hjelp i kampen mot Bowser.

Etter små gjesteroller i både Super Mario Galaxy 2 og Super Mario 3D World står den lille soppmannen med hodelykt klar med sitt første solospill. I Captain Toad: Treasure Tracker handler det selvsagt om å jakte på skatter, men med en aldri så liten vri. Spillet er et gåteplattformspill der man ikke kan hoppe.

Nintendo

En kubeverden etter en annen

I Super Mario 3D World måtte vi innimellom legge fra oss kontrollen over Mario og innta rollen som Captain Toad. Disse nivåene innebar å vandre rundt på en kubeformet planetoid og samle sølvstjerner. Fordi ryggsekken hans var stappfull av alt utstyret enhver eventyrer kan trenge var det ikke så lett for den lille soppmannen å hoppe særlig høyt. Derfor måtte spilleren manipulere nivået med spillkontrolleren og finne finurlige måter rundt fiendtlig innstilte motstandere.

Captain Toad: Treasure Tracker er ikke stort mer enn en utvidet variant av disse nivåene, med en litt påklistret historiedel for å skape litt drama og spenning. Når Toadette, Captain Toads kjæreste, blir kidnappet av ei enorm kråke må eventyreren sette i vei for å redde henne. Ferden tar ham gjennom 70 ulike labyrintaktige kubenivåer basert på ulike tema.

Selv fikk jeg prøve to av disse under Paris Games Week, omringet av andre ivrige spillentusiaster som ventet i spenning. Akkurat som jeg var de interessert i å bryne seg på de nyeste Nintendo-spillene. I motsetning til meg var de fleste der ledsaget av sine foreldre eller eldre søsken.

Trykk på skjermen og se deg rundt

De to nivåene jeg fikk prøve var veldig forskjellige i både form og innhold. Det første nivået var en tur gjennom gårdsplassen rundt et skummelt spøkelseshus, mens det andre var en berg-og-dal-bane i et Klondyke-inspirert canyon-landskap. Treasure Tracker blir forhåpentligvis en variert opplevelse.

Nintendo

Som den tapre soppkapteinen skal du komme deg fra et startpunkt til et sluttpunkt der det venter en gylden kraftstjerne. På veien frem dit må du forsere forskjellige hindringer, manipulere omgivelsene dine med Gamepad-ens ulike funksjoner, og helst samle sammen tre skjulte diamanter mens du holder på. Ganske ordinært for Nintendo å være, men de kan ikke finne opp kruttet hele tiden.

I spøkelseshusnivået lå den største utfordringen i å finne ut hvordan ulike dører var koblet sammen slik at jeg kunne finne riktig vei frem til målet. Én dør kunne føre meg til baksiden av huset, mens en annen flyttet meg et par etasjer opp eller ned. Jeg fikk inntrykk av at dette var et av de tidlige brettene. Det tok ikke mer enn et par minutter å frese gjennom alt sammen, men jeg ser for meg at spillets vanskelighetsgrad er myntet på de med litt mindre spillerfaring under beltet. I hvert fall til å begynne med. Nintendo har en tendens til å jekke vanskelighetsgraden opp et par hakk når man har kommet langt nok.

Høyre styrespak brukes til å manipulere kameraet rundt Captain Toad og er et uvurderlig navigasjonsverktøy. Du havner ofte bak vegger, under gulv eller inne i skjulte passasjer som krever at du enkelt kan vende om på synspunktet ditt. Selve kameraføringene er stødige som fjell, men jeg hadde likt å se kameraet bevege seg litt fortere. Heldigvis virker ikke Treasure Tracker som et spesielt stressende spill, så det blir forhåpentligvis ikke et problem i det lange løp.

Ved å trykke på berøringsskjermen på kontrolleren din kan du flytte om på klosser, vri brytere eller lamme fiender. Kjekt å ha hvis en goomba kommer løpende etter deg. Å manipulere spillverdenen er også et uvurderlig verktøy i eventyret ditt. I spøkelseshuset måtte jeg flytte om på dører og plattformer for å komme meg dit jeg ville eller avsløre skjulte ganger. Det blir spennende å se hvordan denne funksjonaliteten kommer frem videre i spillet. Basert på den nyeste traileren vil det være mange forskjellige ting man kan gjøre med Gamepad-en.

Les også
Anmeldelse: Captain Toad: Treasure Tracker

Kast neper fra gruvevogner

Det andre nivået jeg fikk bryne meg på var et berg-og-dal-bane-nivå som fremstod som en ganske typisk skinneskyter. Ved begynnelsen av brettet hopper Captain Toad oppi en gruvevogn lastet med neper som du må kaste på ulike mål som farer forbi på vei ned mot målstjernen. Hastigheten er ikke spesielt stor, men det er nok så du skal få med deg alt som skjer.

Siktet ditt kan styres med Wii U-kontrollerens innebygde gyroskop eller høyre styrespake. Her skulle jeg definitivt ønske at kameraets hastighet var litt raskere. Hvis jeg brukte gyroskopet gikk ting litt bedre, men da måtte jeg stå der og veive rundt med kontrolleren som en annen gærning og gav nesten den stakkars tiåringen bak meg en albue i fjeset.

Berg-og-dal-bane-nivået var heller ikke spesielt langt, men fungerte et fint lite avbrekk fra det jeg antar blir standardnivåene i spillet. Nepekasting var overraskende moro, spesielt de gangene jeg klarte å treffe noe rett før det forsvant fra synsfeltet mitt.

Konklusjon

Diamanten først, så stjerna (Skjermbilde: Nintendo).
Nintendo

Jeg tror Captain Toad Treasure Tracker kan bli et ypperlig familiespill. Ut fra hva jeg fikk prøve og observere på Paris Games Week virker spillet å være beregnet på både voksne og barn med mye og lite erfaring med dataspill. Det er et spill som krever at du prøver deg frem og oppdager hva som får omgivelsene rundt deg til å reagere slik du vil. Tempoet er veldig lavt og vannskelighetsgraden vennlig.

Fordi man ser alt både på Gamepad-skjermen og TV-skjermen kan flere følge med samtidig og gi hverandre tips og råd om hvor man skal gå og hva man kan gjøre. Spillet er også utrolig søtt og sjarmerende, med en herlig fargerik grafisk stil. Det praktisk talt bugner over av sjarm, og den lille soppkapteinen har personlighet så det holder. Denne uttrykkes gjennom enkle rop og ansiktsuttrykk og skaper et humoristisk element som er typisk Nintendo.

Mens du venter på Captain Toad Treasure Tracker kan vi anbefale Super Mario 3D World og Costume Quest 2, som begge er tilgjengelig på Wii U.

Gamer.nos reise til Game Connection og Paris Game Week er betalt av messearrangøren.

Siste fra forsiden