Castlevania-produsentens populære Kickstarter-spill kommer til Switch

Bloodstained: Ritual of the Night er på vei til Nintendos nye maskin, og dropper Wii U.

Konseptkunst fra Bloodstain: Ritual of the Night.
Kickstarter

I 2015 meldte vi om et nytt spill fra Castlevania-produsenten Koji Igarashi kalt Bloodstained: Ritual of the Night, som ble ekstremt populært på finansieringsnettstedet Kickstarter. I en oppdatering på Kickstarter-siden kan utviklerne nå fortelle at spillet kommer til Nintendo Switch.

Spillet skal etter planen lanseres til en rekke plattformer, og en Wii U-versjon var også på vei. Nå er denne plattformen altså droppet til fordel for den nye Nintendo-maskinen.

– Under Kickstarter-kampanjen vår var Wii U på høyden av sin popularitet, men situasjonen har endret seg drastisk etter at Nintendo Switch ble lansert. Denne endringen gjorde det vanskelig å få den nødvendige støtten fra maskinvareprodusenten, som gjorde at vi droppet Wii U-utviklingen og heller satser på Switch, skriver produsenten i oppdateringen.

Konsept-skjermbilder fra spillet, som ikke nødvendigvis er representative for det ferdige spillet.
Kickstarter

Braksuksess på Kickstarter

Dersom du valgte å støtte Wii U-versjonen på Kickstarter og nå vil endre den til Switch trenger du ikke å foreta deg noe. Om du ønsker å bytte fra Wii U til PC-, PlayStation 4-, Xbox One- eller Vita-versjonen må du endre dette manuelt, og om du ikke vil ha noe erstatning kan du få pengene igjen.

Bloodstained: Ritual of the Night tilhører den såkalte «metroidvania»-sjangeren, som refererer til sideskrollende og todimensjonale plattformspill med stor vekt på ikke-lineær utforskning av typen man finner i Castlevania- og Metroid-spillene. Spillets produsent Koji Igarashi har tidligere vært produsent for de fleste Castlevania-spillene fra og med Castlevania Chronicles fra 2001 til og med Castlevania: Harmony of Despair fra 2010.

Bloodstained: Ritual of the Night ble en braksuksess på Kickstarter, hvor det nådde finansieringsmålet på 500 000 dollar på rekordtid. Til sammen endte prosjektet opp med å samle inn hele 5,5 millioner dollar, og ligger nå på andreplass over de mest innbringende Kickstarter-spillene noensinne, kun slått av Shenmue III.

Retroskytespillet Strafe ble også født på Kickstarter: Nå har spillet fått lanseringsdato »

Siste fra forsiden