The Witcher - Project Sirius

CD Projekt har lagt en ny plan for The Witcher-spillet Project Sirius

Utvikler Molasses Flood trenger likevel ikke skrote alt arbeidet som var gjort hittil.

Illustrasjonsbilde fra The Witcher 3.
CD Projekt RED

Tidligere i vår ble det klart at CD Projekt hadde slengt alt arbeidet med et nytt The Witcher-spill – kalt Project Sirius – i bøtta. Nå har selskapet staket ut en ny kurs for prosjektet og tapene blir ikke like store som først forventet.

I en melding til investorer forklarer CD Projekt at utvikler Molasses Flood likevel får fortsette med i hvert fall deler av arbeidet som allerede var utført. I stedet for å avskrive 86 millioner kroner i utviklingskostnader, går bare 7 millioner tapt.

– Delvis reversering av avskriving av utviklingskostnader, som vi pådro oss i første kvartal av 2023, er et resultat av beslutningen om å fortsette prosjektet med et omformulert rammeverk basert på en omfattende del av spillelementene som allerede var utviklet av Molasses Flood.

Beslutningen følger tidligere uttalelser fra økonomisjef i CD Projekt – Piotr Nielubowicz – om at Project Sirius ikke fungerte. Den gang sa Nielubowicz at det var bedre å skrote alt og heller begynne på nytt, men CD Projekt har altså kommet til en slags enighet med Molasses Flood om å berge noe av arbeidet.

Akkurat hva Project Sirius handler om er fortsatt uklart. Utvikleren sa i fjor at spillet vil bestå av både en historiebasert enspillerkampanje og en flerspillerdel, men hva handling, figurer eller lanseringsplaner angår er ingen ting offentliggjort.

LES OGSÅ: Cyberpunk 2077 får en oppfølger »

Siste fra forsiden