The Witcher - Project Sirius

Skroter arbeidet på The Witcher-flerspillerspillet og begynner på nytt

CD Projekt staker ut en ny kurs for Project Sirius.

Skjermbilde fra The Witcher III.
CD Projekt RED

I fjor høst annonserte CD Projekt at de hadde en drøss nye spill under utvikling. Fem av disse er satt til The Witcher-universet: en ny trilogi, en ny tolkning av det første The Witcher-spillet og et flerspillerspill.

Sistnevnte går foreløpig kun under prosjektnavnet Project Sirius, og vi vet lite mer enn at amerikanske The Molasses Flood – som CD Projekt kjøpte opp i fjor – skulle stå bak spillet.

I en investormelding sendt ut mandag forteller nå CD Projekt at prosjektet har støtt på problemer. Selskapet skriver av om lag 104 millioner kroner i tap for prosjektet. Totalsummen er fordelt på hele 2022 og det første kvartalet i 2023, og vil påvirke regnskapet for begge deler.

Nå virker det som om planen er å begynne så å si på nytt.

– Denne avgjørelsen er basert på resultatet av evalueringen av omfanget og det kommersielle potensialet som det opprinnelige konseptet til Project Sirius hadde, og det pågående arbeidet for å sette opp et nytt rammeverk for prosjektet, lyder beskjeden til investorene.

Projekt Sirius har ingen planlagt utgivelsesdato, og siden CD Projekt har vært ordknappe om hva det opprinnelige konseptet skulle være, vet vi ikke stort mer.

Flere jern i ilden

Ellers har CD Projekt en god del andre jern i ilden. På planen finner vi den overnevnte nye The Witcher-trilogien, samt en oppfølger til Cyberpunk 2077. I tillegg kommer det en splitter ny versjon av det første The Witcher-spillet.

CD Projekt RED har også begynt arbeidet med en helt ny spillserie, men har ingenting å si om dette ennå, annet enn at det ikke jobbes aktivt på prosjektet nå.

LES OGSÅ: Tredje sesong med The Witcher på Netflix kommer sommeren 2023 »

Siste fra forsiden