CD Projekt RED hacket

CD Projekt RED har blitt et offer for utpressing

Hackere truer med å lekke spill og interne dokumenter.

The Witcher 3: Wild Hunt.
CD Projekt RED

CD Projekt RED forteller tirsdag at de har blitt rammet av et hackerangrep. Lømlene har trengt seg inn i selskapets interne systemer, og rappet med seg en god del intern informasjon. Ifølge hackerne sitter de nå på dokumenter om de ansatte i bedriften og kommunikasjon mellom avdelinger og andre parter.

Hackerne har også sikret seg kildekoder av flere av utviklerens spill: Cyberprojekt 2077, The Witcher 3, Gwent og en uutgitt versjon av The Witcher 3.

Det er derimot ingen tegn på at hackerne har fått tilgang til noe som helst informasjon om spillere.

På vei ut krypterte hackerne serverne til selskapet, men CD Projekt RED er allerede i ferd med å gjenopprette systemene fra en backup.

Prøver å presse selskapet

CD Projekt RED

Nå prøver de å presse selskapet til å ta kontakt med dem innen 48 timer, antageligvis for å kreve betaling. De truer med å lekke eller selge kildekodene, samt lekke alt av informasjon de sitter på til journalister.

CD Projekt RED vil på sin side ikke gi etter for kravene, og er klar over at det kan bety at dataene blir offentliggjort.

– Vi tar nå de nødvendige stegene for å minske konsekvensene av at informasjonen kommer ut, særlig ved å ta kontakt med alle som har blitt påvirket av angrepet, skriver de om situasjonen.

Selskapet har tatt kontakt med politiet, den polske datasikkerhetsministeren og IT-sikkerhetseksperter, og vil jobbe med dem for å komme til bunns i situasjonen.

Ble hacket i 2017

Dette er ikke første gang CD Projekt RED har vært offer for et hackerangrep. I 2017 hadde noen stukket av med interne dokumenter knyttet til utviklingen av Cyberpunk 2077, og krevde løsepenger for å ikke dele informasjonen. Ikke da heller valgte spillutvikleren å gi etter for kravene.

CD Projekt RED er ikke det eneste spillselskapet som har blitt rammet av omfattende hackerangrep de siste årene. I fjor sommer lekket en hel del gammel Nintendo-data ut på nett, noe som har ført til at spillmiljøet har fått mye innsikt i gamle prototyper og detaljer om hvordan spillene har blitt laget. Selv om det er interessant, er det utvilsomt en stor torn i siden til Nintendo. Capcom fikk også smake hackernes vrede da lanseringsplanene for så å si alt av kommende spill lekket ut i fjor høst.

LES OGSÅ: Cyberpunk 2077 har nå offisiell støtte for modifikasjoner »

Les også
Anmeldelse: The Witcher 3: Wild Hunt - Hearts of Stone

Siste fra forsiden