CD Projekt RED - Cyberpunk 2077

CD Projekts markedsverdi har falt over 75 prosent siden Cyberpunk 2077-lanseringen

Nå er Techland størst i Polen.

CD Projekt RED

Våren 2020 meldte vi at CD Projekt hadde sikret tronen som det mest verdifulle spillselskapet i Europa. To år og en katastrofal Cyberpunk-lansering senere har ting endret seg drastisk, og nå er ikke utvikleren engang størst i Polen.

Tross gode salgstall har Cyberpunk vært en nedtur for CD Projekt RED.
CD Projekt RED

Som polske Business Insider melder har CD Projekt i dag en markedsverdi på under 10 milliarder Zloty – omtrent 21 milliarder kroner. Til sammenligning var utvikleren verdt over 85 milliarder kroner før Cyberpunk 2077 kom ut i desember 2020.

LES OGSÅ: Nå kommer det neste store The Witcher-spillet »

Lanseringen av det trøblete actionspillet ble preget av enorme feil, og endte blant annet med at Cyberpunk 2077 ble fjernet fra PlayStation-butikken. I ettertid har CD Projekt jobbet iherdig med å fikse alle problemene, men mye av godviljen utvikleren hadde opparbeidet seg er for lengst borte.

Techland størst

Sett i kroner og øre er CD Projekt dermed tilbake der det var i 2017. Den gang var selskapet riktignok på vei opp, med The Witcher 3-vind i seilene, mens det nå ser ut til å ha mistet den polske spilltronen.

Som Business Insider skriver er Dying Light-skaper Techland nå det mest verdifulle spillselskapet i Polen. Utvikleren er riktignok ikke på børs, så dette er kun basert på omtrentlige beregninger.

Techland lanserte nylig Dying Light 2, til stort sett positiv omtale. Gjengen har også kunngjort et nytt storstilt actionrollespill satt i en fantasy-verden, men detaljene rundt prosjektet er foreløpig vage.

LES OGSÅ: Hold deg til skyggene i det vakre actionspillet Ereban: Shadow Legacy »

Siste fra forsiden