CD Projekt RED

The Witcher-skaperen forbi Ubisoft som det største spillselskapet i Europa

CD Projekts markedsverdi fortsetter å stige.

Shutterstock (elisekurenbina), CD Projekt RED, montasje Gamer.no

CD Projekt Group – som omfavner The Witcher-utvikler CD Projekt RED og nettbutikken GOG – er nå Europas mest verdifulle spillselskap. Det melder blant annet nettstedet Gameplay Mechanix.

CD Projekt RED har også Cyberpunk 2077 på vei.
CD Projekt RED

Ifølge den ferske rapporten nådde CD Projekt denne uken en markedsverdi på over 87 milliarder kroner – opp fra 75 milliarder for tre måneder siden. Det var nok til å løfte selskapet forbi Ubisoft, som har en verdi på drøye 85 milliarder kroner.

Det polske selskapet kan trolig takke The Witcher-seriens stadig økende popularitet for mye av suksessen. Netflix-serien om Geralt og kompani sørget for mer The Witcher-mani på tampen av 2019, som igjen førte til kraftig økning i salg av spillet The Witcher 3.

Kan bli kortlevd

Ubisoft har på sin side gått bakover siden fjorårets feilslåtte Ghost Recon Breakpoint-lansering. Selskapet valgte den gang å utsette flere kommende spill, men nå som de er på vei er markedsverdien tippet å stige igjen.

I løpet av de neste ti månedene skal Ubisoft lansere Watch Dogs Legion, Gods & Monsters, Assassin's Creed: Valhalla og Rainbow Six: Quarantine, samt et hittil uannonsert storspill. CD Projekt RED har selvfølgelig det etterlengtede Cyberpunk 2077 på vei, men om Ubisoft leverer kan det bli vanskelig å holde følge.

Det hører også med til historien at CD Projekt hadde samlede inntekter på 1,25 milliarder kroner i 2019, mens Ubisoft raket inn 4,5 milliarder kun i løpet av regnskapsårets tredje kvartal.

CD Projekt RED har planene klare for et nytt The Witcher-spill.
Arbeidet begynner etter lanseringen av Cyberpunk 2077 »

Siste fra forsiden