The Witcher-skaperen forbi Ubisoft som det største spillselskapet i Europa
(Bilde: Shutterstock (elisekurenbina), CD Projekt RED, montasje Gamer.no)

CD Projekt RED

The Witcher-skaperen forbi Ubisoft som det største spillselskapet i Europa

CD Projekts markedsverdi fortsetter å stige.

CD Projekt Group – som omfavner The Witcher-utvikler CD Projekt RED og nettbutikken GOG – er nå Europas mest verdifulle spillselskap. Det melder blant annet nettstedet Gameplay Mechanix

CD Projekt RED har også Cyberpunk 2077 på vei. Bilde: CD Projekt RED

Ifølge den ferske rapporten nådde CD Projekt denne uken en markedsverdi på over 87 milliarder kroner – opp fra 75 milliarder for tre måneder siden. Det var nok til å løfte selskapet forbi Ubisoft, som har en verdi på drøye 85 milliarder kroner.

Det polske selskapet kan trolig takke The Witcher-seriens stadig økende popularitet for mye av suksessen. Netflix-serien om Geralt og kompani sørget for mer The Witcher-mani på tampen av 2019, som igjen førte til kraftig økning i salg av spillet The Witcher 3. 

Kan bli kortlevd

Ubisoft har på sin side gått bakover siden fjorårets feilslåtte Ghost Recon Breakpoint-lansering. Selskapet valgte den gang å utsette flere kommende spill, men nå som de er på vei er markedsverdien tippet å stige igjen.

I løpet av de neste ti månedene skal Ubisoft lansere Watch Dogs Legion, Gods & Monsters, Assassin's Creed: Valhalla og Rainbow Six: Quarantine, samt et hittil uannonsert storspill. CD Projekt RED har selvfølgelig det etterlengtede Cyberpunk 2077 på vei, men om Ubisoft leverer kan det bli vanskelig å holde følge.

Det hører også med til historien at CD Projekt hadde samlede inntekter på 1,25 milliarder kroner i 2019, mens Ubisoft raket inn 4,5 milliarder kun i løpet av regnskapsårets tredje kvartal.

CD Projekt RED har planene klare for et nytt The Witcher-spill.
Arbeidet begynner etter lanseringen av Cyberpunk 2077 »

Kommentarer (21)

Forsiden akkurat nå

Til toppen