CD Projekt

The Witcher-utvikleren er nå det nest største spillselskapet i Europa

Tar kraftig innpå den franske giganten.

CD Projekt

Den polske spillutvikleren CD Projekt RED har ikke spesielt mange spill på merittlisten, men har likevel opparbeidet en svært solid status på det europeiske kontinentet. Nå er selskapet faktisk blitt et av de aller største, melder blant andre Gamespot.

Målt i markedsverdi har CD Projekt SA, selskapet som omfatter både utvikleren og utgiveren, nå kommet opp i 8 milliarder dollar, cirka 75 milliarder kroner.

Dermed inntar selskapet andreplassen over de største spillselskapene i Europa. Kongen på haugen er franske Ubisoft Entertainment SA, som har en markedsverdi på rett under 9 milliarder dollar.

CD Projekt RED

Ny The Witcher 3-popularitet

Mye av økningen i markedsverdi den siste tiden kan trolig tilskrives de høye forventningene til det etterlengtede Cyberpunk 2077, som omsider har fått en endelig lanseringsdato etter at det nylig ble utsatt flere måneder.

Ikke minst har også storsuksessen The Witcher 3 fått nytt liv etter at The Witcher-serien ble lagt ut på Netflix. Som Gamer.no rapporterte i desember strømmet Steam-brukere til spillet i etterkant av premieren.

Fra å ligge på rundt 10 000-15 000 samtidige spillere før Netflix-serien hadde The Witcher 3 hoppet helt opp til over 67 000 samtidige spillere den andre juledag.

Den økte populariteten ble også konvertert til kraftig salgsøkning. Som Gamespot meldte gikk The Witcher 3-salget opp med hele 500 prosent bare i USA etter Netflix-premieren.

Les også: The Witcher-serien er egentlig ganske teit, men det gjør ikke noe »

Siste fra forsiden