Chopin får hovedrollen i japansk RPG

Japanerne er eksperter på å lage merkverdige spill. Nå kommer de med et rollespill der du spiller komponisten Chopin, som møter ei magisk jente som heter Polka.

Chopin no Yume (eller Trusty Bell: Chopin's Dream) er et rollespill for Xbox 360, hvor du får spille som den verdenskjente komponisten Chopin. I følge Eurogamer foregår handlingen i drømmene hans, tre timer før han dør. I drømmeverdenen møter han blant annet ei jente som heter Polka, som i tillegg til å ha et litt tullete navn også har magiske krefter.

Polka holder imidlertid også på å dø, og folkene i hjembyen hennes er redd for at hun har en smittsom sykdom, så de holder seg stort sett på avstand. Vennen hennes, Allegretto, er imidlertid fast bestemt på å hjelpe henne, og sammen med Chopin må de legge ut på en reise for å finne ut hvordan de skal redde henne.

Reisen involverer selvsagt turbasert kamp mot massevis av monstre, og Namco Bandai forteller at spillet har et interessant kampsystem der samarbeid mellom tre spillerkontrollerte figurer er sentralt. Disse har alle unike egenskaper og våpen (Polka bruker en paraply, mens Allegretto bruker sverd), og kan i tillegg utøve kraftige kombinasjonsangrep sammen.

Om vi får se spillet i vesten er ikke kjent, men vi får krysse fingrene. Selv om Microsoft har fått en del avtaler med japanske spillutviklere, ser det ikke ut som vi kan forvente oss noen direkte flom av japanske rollespill til konsollen, så tilhengere av sjangeren hadde utvilsomt satt pris på en vestlig lansering av Chopin no Yume.

Siste fra forsiden